Nabrijani dečko iz Sarajeva – Nakon što je napravio nered u DZ Grude, isto napravio i u policijskoj upravi!

Dana 26.07.2017 godine, u 08.35 sati, PU Grude je zaprimila prijavu da je u Dom zdravlja Grude dovezen E.G. (43) iz Sarajeva, koji je prethodno uočen da leži u u blizini magistralne ceste M6, u mjestu Grudsko Vrilo, u vidno alkoholiziranom stanju, a u njegovoj blizini se nalazio i motocikl. Ubrzo potom iz Doma zdravlja Grude izvijestili su PU Grude da E. G. (43) narušava JRiM vikom, galamom i lupanjem po vozilima DZ Grude.

Policijski službenici PU Grude su postupili po prijavama, izišli su na teren, lišili slobode E. G. (43) te ga u službenim prostorijama alkotestirali – izvršenim alkotestiranjem kod istoga je izmjereno 1,65 g/kg alkohola u dahu.

E. G. (43) je izrečena mjera zadržavanja te je smješten u prostoriju za zadržavanje koju je ubrzo potpuno devastirao, načinivši znatnu materijalnu štetu.

Nakon što se E. G. (43) otrijezni nad njim će se izvršiti kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293. KZ-a F BiH (za ovo kazneno djelo zapriječena je novčana kazna ili kazna zatvora do šest mjeseci).

Također, policijski službenici PU Grude će nad E. G. (43) izvršiti prekršajnu obradu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 10. stavak (1) tč. a) Zakona o javnom redu i miru ŽZH (Naročito drsko ponašanje – za ovaj prekršaj zapriječena je novčana kazna u iznosu od 300,00 do 600,00 KM), kao i zbog počinjenog prekršaja iz čl. 12. stavak (1) tč. a) istog Zakona (Omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba prilikom obavljanja ili u svezi obavljanja službe – za ovaj prekršaj zapriječena je novčana kazna u iznosu od 700,00 – 1.500,00 KM), priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info