U četvrtak, 20. Veljače, Odjel za gospodarstvo Glavnog vijeća HNS BiH, održao je svoju 2. redovnu sjednicu u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača. Na sjednici su bili nazočni predstavnici Saveza Udruga pčelara „Kadulja“ i predstavnici Seljačkog Saveza FBiH.

Na sjednici se raspravljalo o problemima s kojima se susreću ova dva sektora odnosno pčelari i seljački savez FBiH, te je zaključeno da se poduzmu aktivnosti koje bi rezultirale lakšim poslovanjem svih zaposlenih u ovim sektorima posebno sa područja većinskih hrvatskih.

Također, zaključeno je da se održi tematska sjednica po pitanju stanja u poljoprivredno-prerađivačkom sektoru, sa naglaskom na vinarstvo i duhansku proizvodnju. Posebno je naglašen nepovoljan položaj hrvatskih proizvođača i prerađivača svinjskog i goveđeg mesa, a koje je nastalo kao odluka nekih institucija na razini BiH. Osim ove tri, raspravljano je i o stanju u kojoj se nalaze poduzeća koja bave teretnim prijevozom odnosno o nametima koju su obavezni plaćati. Također, jedna o tema bilo stanje u metalskom sektoru, odnosno programi poticaja.

Po svim točkama dnevnog reda doneseni su zaključci i dogovorene aktivnosti koje će se poduzeti s ciljem rješavanja problema, navodi se u priopćenju HNS-a BiH.

SirokiBrijeg.info