Musa: Protiv Rijeke ćemo sigurno najviše naučiti o sebi

Široki Brijeg je u tri pripremne utakmice u Hercegovini ostvario tri pobjede, od čega dvije uvjerljive, no pravi pokazatelj snage trećeplasiranog tima Premijer lige donijet će subotnje gostovanje na riječkoj Rujevici.

I prije nego je počeo ciklus pripremnih utakmica, trener Slaven Musa je istaknuo utakmicu s Rijekom. Tada je podcrtao da će to biti ta provjera koja će vjerojatno najviše pokazati. I sada, uoči subotnjeg duela na pomoćnom terenu kampa Rujevica (18 sati), a nakon pobjeda nad Mostarom (5:0), Osijekom (2:1) i Braniteljem (4:0), misli isto…

– Rijeka je najkvalitetniji i najkompletniji protivnik s kojim ćemo igrati u pripremama. U toj ćemo utakmici o sebi naučiti više nego smo mogli u susretima sa protivnicima koji su nam kvalitetom bili podređeni, rekao je, a zatim u kratkim crtama iznio plan.

– Planiramo mijenjati manje nego u dosadašnjim utakmicama, a neki će igrači odigrati punu minutažu. Najvažnije da nema ozljeda, pa će u Rijeku poći kompletan kadar. Samo se nadam da će i Zvonimir Kožulj biti u redu…, preskočio je trening radi viroze.

Općenito je Musa zadovoljan dosadašnjim pripremama, koje su, kako ističe, od prvog dana programirane da budu – zanimljive igračima.

– Isplanirali smo pripreme tako da od prvog dana bude dosta rada s loptom, a epilog toga je dosta dobra realizacija, koju, nadam se, možemo prenijeti na prvenstvo. U redu, počeli smo s lakšim protivnikom Mostarom, ali smo nakon toga odradili zahtjevnu utakmicu sa Osijekom…, a zatim protiv Branitelja prikazali partiju s dosta lijepih poteza.

Dnevni list