Home Vijesti MUP ŽZH: Sigurnost prometa u ŽZH pozitivno u svim segmentima u prvih devet mjeseci 2017.

MUP ŽZH: Sigurnost prometa u ŽZH pozitivno u svim segmentima u prvih devet mjeseci 2017.

0
MUP ŽZH: Sigurnost prometa u ŽZH pozitivno u svim segmentima u prvih devet mjeseci 2017.

Kad je u pitanju sigurnost prometa u Županiji Zapadnohercegovačkoj možemo istaknuti pozitivne trendove u svim segmentima u prvih devet mjeseci 2017 godine upoređujući ih sa pokazateljima iz 2016 godine za isto razdoblje te stanje sigurnosti prometa ocjeniti zadovoljavajućim.

Analizirajući evidentirane prometne nezgode u prvih devet mjeseci 2017. godine u usporedbi sa prometnim negodama 2016. godine možemo naglasiti da je ukupan broj prometnih nezgoda smanjen za -12% ili 68 prometnih nezgoda od čega je broj prometnih nezgoda s nastradalim osobama smanjen za -15% ili 36. Prometne nezgode s materijalnom štetom smanjene su za -10% ili 32 prometne nezgode za usporedno razdoblje.

Uspoređujući pokazatelje prometnih nezgoda s nasrtadalim osobama u ove dvije godine, možemo kazati da je broj poginulih osoba manji za 67% ili 8 poginulih osoba, dok je broj teže povrijeđenih osoba značajno manji 15 ili -48%, a broj lakše povreijeđenih osoba takođe je manji za -20% ili 75.

Broj kontroliranih sudionika u prometu tijekom prvih devet mjesevi ove godine veći je za 36% ili 14.247 u odnosu na isto razdoblje prošle godine dok je broj izdatih prekršajnih naloga manji u 2017 godini za -16% ili 2904 prekršajna naloga u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine.

Sagledavajući naprijed navedene pokazatelje, evidentan je trend opadanja broja prometnih nezgoda a samim tim i broja nastradalih osoba, poginulih osoba u usporednom razdoblju, kao i teže i lakše povrijeđenih osoba. Isto tako možemo navesti da je broj kontroliranih vozila u porastu u usporednom razdoblju a zabilježen je manji broj izdatih prekršajnih naloga počiniteljima prekršaja kroz što se ogleda rad policijskih službenika Uprave policije ovog MUP-a.

Ovakvom smanjenju evidentiranih prekršaja prekoračenja brzine u prometu i prometnih nezgoda, značajan doprinos su također dala i postavljena radarska kućišta na prometnicama ŽZH njih ukupno trideset i jedan za prijenosne radare, dok su u ranijem razdoblju postavljena četiri kućišta za stacionarne radare, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info