Kada se pročita dokument u kojem je napisana priča o krađi cigareta iz prostorije gdje se pohranjuje zaplijenjena roba iz akcija suzbijanja kriminala, nakon toliko vremena se dobije jasna slika stanja u policiji ZHŽ vezano za korupciju i kriminal, piše portal Ljubuski.net.

Nažalost, nisu samo cigarete bile ukradene. Krao se novac, zlato, mobiteli i skupocjene roba. Izgleda kako iza svega stoje prvi ljudi policije.

Milenko Madunović, inače sarajevska škola kriminalistike, u ovoj je priči usmeno naložio istragu, nakon koje nitko nije kažnjen. I ako je netko u ovoj priči bio okrivljen, ispostavilo se kako nije kriv, dok su mobiteli, cigarete i zlato ipak teleportirani iz sefa.

Druga bitna figura je Igor Marić, sada na funkciji načelnika kriminalističke policije MUP-a ZHŽ. Službena zabilješka ga tereti za teška kaznena djela. I, naravno, na koncu čitamo ime Petra Brnadića. Njemu je suđeno na Općinskom sudu u Ljubuškom, doznaje se iz ove pravosudne institucije, ali dokazi su bili minorni. Je li Brnadić sudu dao točan iskaz ili je iz prostorije policijske uprave robu krala neka treća osoba koju je trebalo prikriti?

Možemo li vjerovati policiji?

Policija se godinama gradi kao sekta, ustrojene kako bi isključivo izmedju sebe privatizirala policijske strukture pažljivim promicanjem policajaca kao što su Marić, Madunović, koji ima čak čin generalnog inspektora i brojnih drugih koji imaju lažne diplome i vrijednost pripadanja skupini međusobne odanosti u kriminalu i zlu. Oni su “vrane koje vranama oči ne kopaju”.

Je li tomu tako odgovor treba dati ravnatelj Milan Galić.

Još je jedno teško pitanje. Što se u policiji događa sa zapljenjenom drogom? Što je uzeti nekoliko grama kokaina, hašiša ili popularne marihuane? Svaki daljnji komentar je suvišan, jer je MUP ZHŽ osramoćen, ljudski devastiran i profesionalno uništen.

Rad MUP-a nadgleda Nezavisni odbor na čelu s Dragom Martinovićem, koji, otkako ga je pacificirao bivši ministar Zdravko Boras, ne radi apsolutno ništa.

Budući da ni Vlada ZHŽ ne poduzima ništa pitanje je kakva je budućnost Hercegovine.

Ljubuski.net