Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županija Zapadnohercegovačka obratilo se službeno javnosti oko mogućeg početka održavanja školske na stave “Online” na daljinu, a kojeg potpisuje ministrica Ružica Mikulić.

Poštovani,

Svi smo zatečeni trenutnom situacijom, koju nitko od nas nije mogao predvidjeti. Najbitnije od svega je sačuvati zdravlje vaše i naše djece, a time i zdravlje svih naših najdražih.

Kako bi našim učenicima omogućili što normalnije dane provedene bez nastave u školi, pokrenuli smo proces organizacije Nastave na daljinu. Učitelji i nastavnici iz naših osnovnih i srednjih škola vrijedno rade ovaj tjedan na pripremanju materijala za svoje učenike. Ministarstvo radi na proširivanju i pripremanju web stranice koja bi mogla podnijeti sve materijale i protok informacija. Nadamo se da će cijela priča početi s ponedjeljkom 23. ožujka, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih situacija. Pored te priče, Ministarstvo zajedno s ostalim županijama koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku i Sveučilištem u Mostaru radi na platformi koja bi bila trajnije i kvalitetnije rješenje.

Što se tiče glazbenih škola, one su već krenule s nastavom na daljinu i to individualnom, koja ide jedan na jedan. Učenici preko viber aplikacije imaju sate sa svojim učiteljima, dok se skupna nastava još uvijek organizira.

Molimo naše učenike, roditelje i cjelokupnu javnost na razumijevanje u ovakvim vremenima. Naši učenici nisu imali nikakvih odgoda nastave niti bilo kakvih drugih zaostataka te smo u prednosti po tom pitanju.

Pravovremeno ćemo izvještavati javnost o svim aktivnostima na ovom polju.

S poštovanjem,

MINISTRICA
Ružica Mikulić