Home Vijesti Politika ONI MOGU: Skupština ŽZH za doprinose svojim djelatnicima duguje 517.228,88 KM

ONI MOGU: Skupština ŽZH za doprinose svojim djelatnicima duguje 517.228,88 KM

0
ONI MOGU: Skupština ŽZH za doprinose svojim djelatnicima duguje 517.228,88 KM

Skupština ŽZH za doprinose svojim djelatnicima duguje prema podacima Porezne uprave F BiH 517.228,88 KM.

Dug je nastao za mandata sadašnjeg predsjednika Ante Mišetića – Sove. Skupština ima s profesionaliziranim zastupnicima 22 uposlenika, a Mišetić je svake godine potpisivao dokumentaciju za poreznu upravu u kojoj je naznačeno da su navedeni doprinosi plaćeni.

Proračun skupštine iznosi oko 1 milijun KM i u njega su uvijek predviđena sredstva za bruto plaće, ali i pored toga doprinosi djelatnicima nisu uplaćivani.

Stotine tisuća KM za udruge i reprezentaciju

Mišetić doprinose nije plaćao, potvrdila je Porezna uprava, iako je potpisivao kako jeste, ali nije propustio trošiti stotine tisuća KM dajući ih raznim udrugama, a čak je u jednoj godini potrošio više od 60.000 KM za reprezentaciju.

No, to nije najgora strana skupštinskog proračuna, a pokazatelj da su za 6 godina zastupnici radili samo nekoliko dana bez bilo kakvog učinka na poboljšanju zakonodavne vlasti, osim trošenja 6 milijuna KM, zaprepaštava.

Očit je raspad zakonodavne vlasti. Kako će to HDZ BiH pravdati, politički, zakonima ili će priznati da se radi o teškim nezakonitim radnjama, ostaje vidjeti.

2010. godine Mišetić je obećao “sjaj”, ali umjesto sjaja dobili smo……

Ljubuski.net