MODERNIZACIJA MUP-a ŽZH: Stigli čitači digitalnih i analognih tahografa

LJUBUŠKI – Izvršni direktor Agrama Kristijan Lavrić sa suradnicima jučer je, u prostorijama Agrama u Ljubuškom, uručio vrijednu donaciju MUP-u Županije Zapadnohercegovačke koju je, u ime MUP-a, primio v.d. ravnatelja policije Milenko Madunović.

Riječ je o čitačima digitalnih i analognih tahografa, marke VDO, vrijednima više tisuća KM.

ptf762016 1

Više policijskih službenika MUP-a ŽZH već je obučeno za upotrebu ovih uređaja, tako da će se odmah krenuti s kontrolom motornih vozila u koje su ugrađeni digitalni tahografi (kontrola motornih vozila u koja su ugrađeni analogni tahografi kontinuirano se provodi).

Prema riječima predstavnika Agrama MUP Županije Zapadnohercegovačke time će postati prva policijska agencija u Bosni i Hercegovini koja će kontrolirati motorna vozila u koja su ugrađeni digitalni tahografi.

Inače, odredbama Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u cestovnom prijevozu Bosne i Hercegovine motorna vozila teža od 3,5 t moraju imati ugrađen tahograf a vozači navedenih vozila ne smiju voziti u kontinuitetu duže od 4,5 sati.

I ovim putem zahvaljujemo Agramu na vrijednoj donaciji, kao i Inspekciji cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH, čiji djelatnici su policijskim službenicima MUP-a ŽZH pružili praktičnu obuku o upotrebi navedenih uređaja, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info