Mladi vratar Širokog Brijega Matej Perković, pozvan je na probu u njemački drugoligaški klub Greuther Fürth

Mladi vratar Širokog Brijega i U-17 kadetski reprezentativac BiH Matej Perković, koji je svoje prve nogometno korake napravio u livanjskom Troglavu, pozvan je na probu u poznati njemački drugoligaški klub Greuther Fürth.

To je za Fenix Magazin iz Frankfurta potvrdio Perkovićev njemački menadžer Stefan Spiesll koji je rekao kako je poziv stigao nakon što su glavni skauti iz Fürtha pregledali poslane video snimke Matejevih utakmica, među kojima i snimku njegovih obrana u utakmici BiH protiv Hrvatske (06.12.2016.) kada je Perković obranio dva jedanaesterca i proglašen igračem utakmice u pobjedi kadeta BiH od 4:1.

Matej na probu u Fürth stiže u ponedjelja, 26. lipnja, kada će trenirati s U17 momčadi tog kluba koja igra u ligi s vršnjacima iz Bayern Münchena, Nürnberga, Hoffenheima, …

Stefan Spiessl smatra kako Matej ima sve potrebno za vratara.

– Talentiran je, siguran u sebe i živi za nogomet. Usto ima si sve ostale karakteristike koje su potrebne za jednog vrhunskog vratara. Na Mateju je sada da pokaže ono što je već nebrojeno puta pokazivao u utakmicama za Široki i reprezentaciju BiH, kaže Spiessl koji je zahvalio ljudima u NK Široki Brijeg što su Mateja pustili na probu u Njemačku.

Svoje prve nogometne korake Matej Perković je napravio u rodnom Livnu, u NK Troglav 1918. Prije dvije godine je prešao u NK Široki Brijeg, odakle se probio za prvog vratara kadetske reprezentacije BiH.

Fenix-magazin.de