Mladi golman iz Ljubuškog Ivan Puljić pred kojim je sjajna budućnost!

LJUBUŠKI – Prošle sezone mladi golman iz Ljubuškog bio je jedan od ponajboljih golmana u ligi, a ove sezone zabilježio je i par nastupa za kadete iako je još pionir.

Karijeru je započeo sa sedam godina u Bigesteu gdje je odlučio da bude golman. Već drugu sezonu član je Sloge iz Ljubuškog gdje trenutno nastupa za pionire. Za njega riječi pohvale na terenu i izvan njega imaju i njegovi treneri Jakirović i Miroslav Vučić. Odličan je u situacijama jedan na jedan, odlično čita igru i dobar je u igri s obje noge.

Ove sezone pioniri su zabilježili poraz u 1.kolu protiv Gruda unatoč dobroj igri, a u drugom kolu u derbiju odličnom igrom slavili su protiv Posušja. Kakva su očekivanja ove sezone?

– Smatram da smo dobro ušli u prvenstvo s obzirom da imamo težak raspored prvih par kola. Pokazali smo da imamo kvalitete prošlo kolo kada smo u odličnoj utakmici slavili protiv Posušja. Mislim da kvalitenim radom i trenizima možemo biti pri samom vrhu ove sezone jer imamo potencijala.

Ove sezone zbog svojih odličnih obrana dobio si priliku kao pionir da braniš i za kadete. Kako si se uspio snaći među starijom ekipom?

– Da, ove sezone dobio sam poziv da branim i za kadete. Ekipa me dobro prihvatila i pomogla mi da se lakše prilagodim. U početku me malo bila trema, ali siugrači su mi pomogli da prevladam to i ostvarili smo odlične rezultate u ovih par kola.

Svoj golmanski uzor vidi u jednom od najvećih i najboljih golmana na svijetu talijanu Buffonu:

– Da, već od malena moj najveći uzor je Buffon, za kojeg smatram da je najbolji golman, posebno mi se sviđa kako se ponaša na terenu, ali i izvan njega.

Tvoj golmanski put nije moguć bez potpore ljudi oko tebe. Tko ti predstavlja najveću potporu u svemu tome?

– Najveća podrška su mi moji roditelji koji me podržavaju i svemu i uvijek su tu kad mi nešto treba. Osim njih velika podrška su mi i moji treneri – trener golmana Jakirović koji je bio uz mene i kada mi je bilo teško i koji je zaslužan za moj golmanski razvoj kao i trener pionira Miro Vučić koji nam je najveća moralna podrška što se tiče ekipe.

Tvoje odlične obrane prošle sezone gdje si bio jedan od ponajboljih golmana u ligi nisu prošle neopaženo ni kod većih klubova koji su pokazali interes. Kakve su tvoje ambicije u nastavku?

– Moje ambicije ove sezone trenutno su vezane uz Slogu, gdje se nadam da ću s pionirima ostvariti dobre rezultate. Naravno da mi godi interes većih klubova i volio bi u budućnosti pokušati u jednom od njih, vidit ćemo kako će se razvijati situacija, a ja ću svojim radom na treninzima i utakmicama dokazati kvalitetu.

Kako provodiš slobodno vrijeme, uspiješ li uskladiti sve obaveze?

– Slobodnog vremena gotovo da i nemam zbog škole i treninga, a ono malo slobodnog vremena provodim s prijateljima. Škola mi je trenutno najvažnija, zatim trening.

Hercegovina.info