Home Vijesti Politika Mladež HDZ-a BiH: Neznanje ili jeftini populizam pojedinih članova oporbe u Gradskom vijeću Širokog Brijega?

Mladež HDZ-a BiH: Neznanje ili jeftini populizam pojedinih članova oporbe u Gradskom vijeću Širokog Brijega?

0
Mladež HDZ-a BiH: Neznanje ili jeftini populizam pojedinih članova oporbe u Gradskom vijeću Širokog Brijega?

Žalosna je činjenica koliko pojedini članovi iz oporbe žele poslati pogrešne informacije i na taj način dezinformirati cijelu javnost! Optužbe na račun toga kako priopćenja koja se nalaze na službenim stranicama Grada nisu prava slika onoga što se događa na Vijeću? Uistinu, znate li Vi što je to neovisno informiranje? Poštovane dame i gospodo, svaka sjednica Gradskog vijeća prenosi se na Radiju Široki Brijeg, putem radio valova i interneta, a također je i omogućen i video prijenos na službenim stranicama Grada. Svi građani, koje to zanima, mogu kvalitetno pratiti rad Gradskog vijeća. Svim lokalnim medijskim kućama uputi se poziv za sjednicu, što iste mogu i potvrditi. Njihova je stvar, naravno, žele li pratiti rad Gradskog vijeća. Službena priopćenja koja se šalju nakon sjednica daju neovisnu sliku, ne uzdižući ni vlast ni opoziciju, ali izgleda Vama nedostaje medijske pažnje, što i nije čudno, budući da su aktivnosti Vaših stranaka usko vezane za predizbornu kampanju (u koju ste očito već krenuli) i same izbore. Stoga su Vaša priopćenja jedini način pomoću kojega možete dospjeti u medije, jer primjerice ne možemo pročitati vijest o vašim uspješno realiziranim projektima. Iz jednostavnog razloga, jer ih niste realizirali!

U Vašim priopćenjima izneseno je toliko neistine. Zar stvarno ne znate čitati proračun ili njegovo izvješće? Citiramo dio priopćenja Hrvatske republikanske stranke (HRS): „Također, zatražili smo i odgovor na pitanje kako je moguće da 47% cijelog proračuna ide na plaće, što je protivno Zakonu, o čemu se svojedobno očitovao i Ured za reviziju institucija BiH?“ Poštovani, na plaće i naknade troškova zaposlenih godišnje se potroši 2.293.000,00 KM od 9.977.300,00 KM ukupnog iznosa proračuna. Je li to 47%?? Matematika Vam slabo ide, a istina je u tome da je od iznosa 2.293.000,00 KM u prvih 6 mjeseci potrošeno 1.088.927,72 KM što iznosi 47%!

Vaše znanje o lokalnoj samoupravi toliko je visoko da uopće ne znate ovlasti Gradskog vijeća u kojem sjedite. Proučite što je Gradsko vijeće i koji je pravni okvir u kojem ono može djelovati.

Vidimo da stalno potencirate priču o svim lošim stvarima u Širokom Brijegu, pa ovaj put o broju učenika. Zašto se niste zapitali kako je moguće da će sljedeće godine broj učenika drastično biti smanjen u prvim razredima srednjih škola? Je li možda razlog što je sljedeća generacija ta koja je morala birati između osmogodišnjeg i devetogodišnjeg obrazovanja? Je li možda razlog i odlazak djece u druge općine za pojedinim smjerovima koji se nude? Zašto niste spomenuli i broj povećanja učenika? Zašto niste istaknuli da u Drugoj osnovnoj školi zadnjih pet godina raste broj učenika, tako da je ove godine upisano jedno odjeljenje više? Zašto niste svoje osvrte dali na rekonstrukciju i obnavljanje škola, što su Vam ravnatelji prezentirali na sjednici Gradskog vijeća? Laganje kako nedostaje higijenskih i ostalih potrepština u školama jer prevršilo svaku mjeru, a te informacije su ravnatelji odbacili na istoj sjednici.

Zapitajmo se što je Vaš interes, opće dobro ili jeftini populistički nastupi? Ovim putem pozivamo sve političke subjekte, ali i sve građane Širokog Brijega, da se okrenemo konstruktivnoj raspravi iz koje će se izroditi najbolja rješenja koje će doprinijeti kvalitetnijem životu sredine u kojoj živimo. Svi oni koji su od građana dobili povjerenje na izborima moraju opravdati povjerenje građana od kojih su dobili glasove, ali i povjerenje svakog čovjeka u ovom Gradu. Poštovana gospodo iz dijela oporbe, hoćemo li raditi za dobrobit našeg Grada ili će te građane Širokog Brijeg nastaviti dezinformirati neistinitim priopćenjima za javnost i iskrivljivanjem činjenica?

Gradski odbor Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg