Ministar MUP-a Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Boras prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Splitu zbog kaznenog djela Prijevare osuđen je na kaznu zatvora od 1 godine koja se neće izvršiti ukoliko isti u roku od 3 godine ne počini drugo kazneno djele, doznaje portala SirokiBrijeg.info.

Nadalje kako doznajemo, i kako stoji u presudi, Zdravko Boras u roku od 6 mjeseci od dana pravomoćnosti presude mora vratiti imovinsku korist pribavljenu navedenim kaznenim djelom u visini od 95.491 kunu (oko 25,200 KM) plus zatezne kamate.

Navedenu presudu izrekao je danas sudac Općinskog suda u Splitu Ante Unković. Na navedenu presudu Boras ima pravo žalbe višem sudu, ali je upitno hoće li se usuditi riskirati budući da se ovdje radi o težem obliku kaznenog djela Prijevare i može se dogoditi da viši sud izrekne strožu kaznu.

Ministar Zdravko Boras je u ranijim medijskim istupima navodio da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja, a ukoliko se njemu dokaže krivnja da će odmah podnijeti ostavku na mjesto ministra policije MUP-a ŽZH.

Krivnja mu je u prvostupanjskom postupku dokazana, te ćemo uskoro vidjeti hoće li kod ministra prevagnuti moralna i društvena odgovornost ili pak ljubav prema fotelji i funkciji?!

SirokiBrijeg.info