Ministar MUP-a ŽZH David Grbavac: Svaki pošteni i dobronamjerni građanin u Županiji će se osjećati sigurnim

Prijedlog Odluke ovog petka 13., na 12 sjednici Skupštine Vlade ŽZH o imenovanju ministra MUP-a ŽZH usvojen je jednoglasno, nakon čega je ministar David Grbavac prisegnuo pred Skupštinom kako će svoju dužnost obnašati pod punom moralnom i materijalnom odgovornosti u skladu s Ustavom i zakonima.

“Ukazana mi je velika čast od strane Gradskog i Županjskog odbora HDZ-a, da u ovom trenutku preuzmem ovu časnu funkciju. Nadam se da ću ispuniti očekivanja. U biti siguran sam u to da će se svaki pošteni i dobronamjerni građanin u Županiji osjećati sigurnim, jer je policija bila, a bit će to još više jamac sigurnosti i stabilnosti naše županije” – kazao je novi ministar MUP-a ŽZH David Grbavac obraćanju pred medijima.

S obzirom na događaj s kojim ste već upoznati jako dobro, kako je njegov prethodnik Zdravko Boras prošlog tjedna ponudio svoju funkciju na raspolaganje tjedan dana nakon prvostupanjske osuđujuće presude u Splitu zbog Prevare, a koja je prihvaćena od strane predsjednika Vlade ŽZH i ubrzo se krenulo u potragu za novim ministrom u tom sektoru. David Grbavac je dobio tu čast da preuzme tu poziciju koja mu zasigurno neće biti laka, zato što je to “mala bara puna krokodila”, ali se nadamo kako neće nastaviti stopama prethodnog ministra i kako će znati ispuniti sve ono što je kazao, a to je vratiti čast, i biti “prvi pendrek ŽZH” s časti!

Puno je posla pred njim, puno kriminalaca oko njega kojima će on biti nadređeni resorni ministar koji će imati veliki zadatak da koliko toliko ih dovede u red, i da vrati povjerenje svih građana u častan posao policajca, kao i to da čast vrati policajcima da pošteno svoj posao obavljaju u interesu svih građana, a ne samo pojedinih kasti.

David Grbavac, koji je donedavno obnašao dužnost direktora Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove ŽZH sada je na skroz drugoj poziciji, a koja ima jednu simpatičnu usporedbu sličnosti. A to je da koga je policijski radar na području ŽZH jedno snimio da valja i kući mu stigla “plava kuverta” boji nakon toga vidjeti na terenu i geodeta!

No, šalu na stranu. Novi ministar MUP-a ŽZH iako nije imao puno vremena razmisliti, niti iskustva s policijskim poslom, osim vjerojatno s “Renatom”. Kazao je kako je imao malo vremena, ali se pripremio dobro za funkciju, spreman je i uvjeren kako će sve biti u redu.

Ništa drugo ne preostaje, nego da novom ministru poželimo puno hrabrosti, želje i uspjeha u daljnjem radu da dovede neke stvari u red.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info