Ministar MUP-a u Vadi ŽZH i “svodnik”, optužuje svoje kolege za organiziranu prostituciju!?

Zdravko Boras, trenutno na funkciji ministra, je, zbog čestih upita o stvarnoj prostituciji koja je godinama bila organizirana u Ljubuškom, kao i u drugim općinama županije, iznio niz optužbi na račun svojih bivših nadređenih i zapovjednika PU Ljubuški.

Nije želio navesti njihova imena, osim što je kazao da se protiv njih vode krivični postupci po drugim osnovama, priopćeno je iz MUP-a.

On je javno objavljeni dokument koji ga tereti da je prevozio prostitutke nazvao nepostojećim, ali izjavom da zna imena osoba čija su imena zatamnjena, objašnjavajući da se radi o policijskim službenicima, još je jednom demantirao sam sebe.

U vrijeme procvata prostitucije u Hercegovini Zdravko Boras je bio načelnik Odsjeka Kriminalističke policije PU Ljubuški i nije kazao zašto nije poveo istragu po tom pitanju i procesuirao osobe uključene u ove kriminalne radnje, pa bile one i njemu nadređene, čime je zlorabio svoj položaj i opstruirao istragu.

Iz zapisnika koji tereti Borasa je vidljivo da je iskaz dat pod upozorenjem, da će njegov davatelj u slučaju neistinitosti biti moralno i krivično odgovoran.

Prostitucija je, krajem devedesetih i početkom ovog stoljeća, u Hercegovini bila na vrhuncu svoje umreženosti, što potvrđuje i izjava Zdravka Borasa. Jako je zanimljivo njegovo prvotno negiranje, a potom optuživanje svojih nadređenih – policijskih službenika da su umiješani u taj prljav posao, kada se zna da je on sam upravljao Kriminalističkom policijom.

Vezano za dokument koji inkriminira trenutnog ministra, teza da se radi o nepostojećem dokumentu nije točna. Poznato je kako u knjigama protokola MUP-a nema mnogih drugih dokumenata pa i rješenja, na temelju kojih su počinjena mnogobrojna krivična djela, što je jasno i iz procesa suđenja Miroslavu Galiću, sadašnjem načelniku Krim policije MUP-a ZHŽ, i ostalima. Mnoga rješenja su stvarana da odmah nestanu.

Tužiteljstvo ZHŽ bi po službenoj dužnosti, trebalo započeti istragu, pod nadzorom federalnih institucija, te utvrditi i odgovornost trenutnog ministra Zdravka Borasa, koji očito puno zna, te istražiti koji su to policijski službenici pisali zapisnike i tko je iste zabranjivao uvesti u knjige protokola.

Ljubuski.net