Rukometašice Izviđač Central osiguranja nastavljaju s igranjem pripremne utakmice kako bi što spremnije dočekale nastavak proljetnog dijela prvenstva. Nakon što su u nedjelju gostovale u Nikšiću i poražene rezultatom 37:33 od ekipe ŽRK Levalea 2010, sinoć su u uzvratnom susretu u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom minimalno poražene, od iste ekipe, rezultatom 28:27, poluvrijeme 13:13.

U prvom poluvremenu crnogorske rukometašice su većim dijelom imale rezultatsku prednost, a najveću 10:6, da bi, nakon toga, domaće uspjele preokrenuti rezultat i povesti 12:10. Do kraja poluvremena gošće su uspjele anulirati prednost naših rukometašica i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 13:13.

U drugom dijelu ekipe su se izmjenjivale u vodstvu. Međutim, prednost ni jedne nije bila veća od jednog pogotka, osim u zadnjim minutama, kad su Crnogorke odvojile do dva gola prednosti (26:28), što domaće nisu mogle anulirati do kraja utakmice, tako da su gošće pobijedile rezultatom 28:27.

Kod domaćih rukometašica, koje su bile oslabljene ne igranjem Josipe Tomić i Marije Gudelj, najefikasnije su bile Matea Šumelj i Marija Boras sa po šest pogodaka, pet je postigla Matea Nosić, a po četiri Deana Kulić i Ana Vrančić.

Gošće do pobjede su predvodile Nada Ćorović i Elena Tomić sa po sedam pogodaka, a pet puta bila je uspješna Nataša Ćorović.

ŽRK Izviđač Central osiguranje – RK Levalea 2010 27:28 (13:13)

ŽRK Izviđač CO: Petrović, Martina Šumelj, Matea Šumelj 6/1, Prskalo, Miloš, Kulić 4, Vrančić 4, Miočević, Grbavac, Nosić 5/2, M. Boras 6/1, Kraljević 2, Brkić, A. Boras.
Trener: Ivan Lovrić.

ŽRK Levalea 2010: Marković, Mandić, Nada Ćorović 7, Drašković, Nataša Ćorović 5, Kovačević, Bulatović 1, Tomić 7, Kuzman 3, Radulović, Vuković, Delibašić 1, Đukić 4, Đilas, Vesković.
Trener: Dragan Đurkovac.

Isključenja: Izviđač 8 minuta, Levalea 12 minuta.
Sedmerci: Izviđač 7/5, Levalea 6/5.

Izvidjac.com