ŠIROKI BRIJEG – Miljenko Prskalo – Mida, ugledni Širokobriježanin koji već godinama živi u Frankfurtu, najozbiljniji je kandidat za preuzimanje predsjedničke dužnosti NK Široki Brijeg!Ovo je za Dnevno.ba potvrdio izvor blizak klubu s Pecare, nedugo nakon obraćanja javnosti još uvijek aktualnog predsjednika Zlatana Mije Jelića da se u rad kluba uključe i neke nove snage, pošto je sve izvjesnije da će Jelić napustiti predsjedničku dužnost kluba kojem je toliko toga dao kroz protekla dva desetljeća.

Prskalo dugo vremena živi u Njemačkoj gdje je stekao veliki ugled, odnosno bolje rečeno reputaciju koja ga je čak dovela do pozicije člana Hrvatskog etičkog sudišta! Istakao se i tijekom ratnih godina kao jedan od najvećih hrvatskih dobrotvora iz iseljeništva, a poznato je da prijateljske odnose gaji i sa Zlatanom Mijom Jelićem, ali i vodećim širokobriješkim gospodarstvenicima poput Mirka Grbešića, Joze Bogdana, te Miće Crnjca.

Ujedno se nameće i kao jedina osoba koja u ovom trenutku može pomiriti ega najutjecajnijih Širokobriježana, ali ne samo to – spreman je, prema informacijama našeg izvora, dovući i strani kapital u NK Široki Brijeg, te sa ovim sportskim kolektivom napraviti još jedan kvalitativni iskorak, prvenstveno u rezultatskom pogledu.

Navodno ima već razranjen program prema kojem bi momčad i kompletan klub digao na razinu više, a prvi korak bi bio da ubuduće trener ima ulogu menadžera kluba, odnosno da sam sastavlja momčad, a nikako Uprava ili ulica! Prskalo je nazočio nedjeljnoj premijerligaškoj utakmici Širokog Brijega i Viteza, a prema informacijama našeg izvora bit će nazočan i na predstojećem derbiju Širokog Brijega i tuzlasnke Slobode.

Dakle, kako se čini postoje zainteresirane osobe koje bi se prihvatile ovog izazova i to je općenito dobro za širokobriješkog premijerligaša, posebno što je sada očigledno kako kormilo uistinu napušta dosadašnji predsjednik Jelić, a nema sumnje da je Prskalo osoba koja bi bila u stanju unaprijediti rad kluba na svim poljima, jer izbivanjem Jelića iz Širokog Brijega vidljivo je koliko klub posljednjih sezona pati u gotovo svim segmentima.

Ono što je bitno spoznaja je kako Miljenko Prskalo odlično kotira među hrvatskim gospodarstvenicima, te političkom elitom, pa se sigurno u slučaju njegovog preuzimanja klupskih uzda ne bi moglo dogoditi da bilo kakav politički moćnik, bez obzira koliko se doimao moćnim, stvara probleme u djelovanju širokobriješkog kluba. Inače, NK Široki Brijeg bi, prema dostupnim informacijama, početkom rujna trebao dobiti novog Predsjednika i klupsku Upravu.

Dnevno.ba