Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je zadivljen izvješćem širokobriješkog gradonačelnika prezentiranom na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Vodeći se onom narodnom: “Bolje copy paste neko izmišljat toplu vodu” Milan Bandić je kopirajući Advent u Beču, napravio još bolji Advent u Zagrebu. Na isti način želi Zagrebčanima omogućiti oazu multikulturalnosti, oazu presvučenih asfaltnih površina, oazu visokih plaća i zapošljavanja na svakom koraku, oazu olakšica za gospodarstvenike, te sve druge oaze u kojima uživaju Širokobriježani.

Eko sustav kanalizacije spojen direktno u rijeku Lišticu, sa dugo najavljivanim pročistivačom je posebno zainteresirao Bandića, te ne može doći k sebi da ovako mala sredina poput Širokog Brijega ima takve vizionare. Zbrinjavanje otpada po šumama, ali u manjim količinama, je ideja koju bi Bandić mogao primijeniti da se riješi odlagališta otpada Jakuševac, a koji mu Zagrebčani zamijeraju.

Pola gospodarstvenika iz Zagreba prodaju ali i proizvodnju želi prebaciti u Široki Brijeg, jer su uvjeti za gospodarstvenike više nego idealni. Jedino im ne ide u prilog previsoke plaće koje širokobriješki gospodarstvenici dijele radnicima.

Kako ekskluzivno doznajemo Sljeme će se urediti kao park Sajmište, a cisterne će slobodno moći točiti izvorsku vodu i prodavati je. Napravit će se zip line od Sljemena do Pantovčaka.

Cijeli Zagreb će biti presvučen asfaltom od 1 cm, a prilikom obilježavanja pješačkih prijelaza, lokalnih, magistralni i regionalnih cesta koristit će se eko bijela boja s rokom vidljivosti 2 mjeseca, a rokom trajanja 2 godine. Također dodjela zemljišta u vlasništvu grada Zagreba sada će ići puno zgodnije. Tko prije salije zolnu na eraru, zemlja će biti njegova. Poslije toga se samo uputi zahtjev Gradskom vijeću i odobrenje je tu. Na ovaj način će se rasteretiti i Odjel za urbanizam Grada Zagreba.

Aqua muvo (kontejner u vodi) će se postaviti u sve Bandićeve fontane, kako bi se na jeftin način otpad akumulirao sam od sebe.

Budući da nije sve u logistici ima nešto i u kadrovima, ekskluzivno doznajemo kako će se predsjedniku gradskog vijeća Širokog Brijega ponuditi neko radno mjesto u Skupštini Grada Zagreba.

“Takvog lobista odavno nisam sreo, njegovo izraz zadovoljstva kada svi vijećnici u Š.Brijegu glasaju za neki prijedlog jednoglasno, naprosto oduševljava. Budući da oporba u Zagrebu stalno nešto ževka, ozbiljno razmišljam da tom čovjeku ponudim izmišljno radno mjesto lobista u Stranci rada i solidarnosti ili Skupštini grada “ – ističe Milan Bandić.

NAPOMENA: Članak je satiričnog sadržaja sa realnih mogućnostima!

Antonija Banožić / SirokiBrijeg.info