Home Kultura Memorijalno Groblja mira – Bile: Za postavljanje jednog križa uplata je 200 KM

Memorijalno Groblja mira – Bile: Za postavljanje jednog križa uplata je 200 KM

0
Memorijalno Groblja mira – Bile: Za postavljanje jednog križa uplata je 200 KM

Projektom memorijalnog Groblja mira – Bile predviđeno je da se svakoj hrvatskoj žrtvi Herceg-Bosne (računa se do 50.000 križeva) podigne bijeli križ, neovisno o tome gdje je osoba stradala, nestala ili gdje je pokopana.

Tako će i svih 2.165 širokobrijeških žrtava Drugog svjetskog rata i poraća imati svoje križeve na Bilima, na kojima će biti ispisani osobni podaci svake žrtve: ime i prezime, ime oca, god. rođenja – godina smrti ili nestanka.

Ovim putem svima onima koji žele pružamo priliku da stradalim članovima obitelji osobno postave križeve, gdje će u dane kada je to uobičajeno i prigodno moći doći i pomoliti se, položiti cvijeće i zapaliti svijeću.

Za postavljanje jednog križa uplata novčanog iznosa je 200 KM, a svi oni koji žele mogu svojim dobrovoljnim prilozima i donacijama pomoći u podizanju križeva. Sve uplate koje se obave bit će transparentno i javno obznanjene.

Plan je da se svim žrtvama za koje bude izvršena uplata do 31. ožujka tekuće godine, za svečanost obilježavanja povodom Dana sjećanja na totalitarne režime – 23. kolovoza, postavi i križ te godine.

Način na koji možete izvršiti uplatu za postavljanje križa je slijedeći:

  • Na uplatnici napisati prezime i ime, adresu i broj telefona ili mobitela uplatitelja,
  • Navesti prezime (ime oca) i ime žrtve, godina rođenja i godina smrti (nestanka),

u zagradi navesti broj pod kojim se žrtva vodi u popisu žrtava Širokog Brijega

  • Navesti naziv primatelja, broj žiro računa i iznos uplate (platiti u pošti ili banci).

Primjerak uplatnice

Informacije o uplatama za križeve mogu se dobiti svakoga radnog dana na ulazu (porti) gradske uprave ili u uredu br. 10, drugi kat od 9:00 do 11:00 sati, na tel. br. 039/702-822, na e-mail: siroki.poug@gmail.com, .

Popis žrtava je osim na internetu objavljen i u knjizi „Otkopana istina Širokog Brijega“, a knjiga ima u Našim ognjištima – Klanac i Župnom uredu – Široki Brijeg.

Povjerenstvo POUG

Exit mobile version