Matej Perković i Domagoj Marušić: U reprezentaciji BiH su nas dočekali kraljevski!

ŠIROKI BRIJEG – Kadetska U-17 nogometna reprezentacija BiH izborila je plasman u elitni krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Ovom velikom uspjehu su pridonijela i dvojica nogometaša iz Širokog Brijega, Matej Perković i Domagoj Marušić.

Matej Perković, debitirao je kao vratar za kadete BiH u susretu protiv Rusije, 28. rujna 2016.

“Samim prolaskom u elitni krug natjecanja dokazali smo da zajedničkim snagama možemo lako stići do cilja, a to je plasman na Europsko nogometno prvenstvo. Ne sumnjam u nas i sve te momke jer smo složna ekipa, držimo se svi zajedno i igramo svi za jednog i jedan za sve. Pobjedama protiv Moldavije i Latvije, osigurali smo elitni krug krug natjecanja, a ja sam imao priliku da branim u susretu s Rusijom. Iako smo tu utakmicu izgubili rezultatom 2:1, pokazali smo kako se možemo suprostaviti i najvećim reprezentacijama gdje smo odigrali jako dobro, uz puno prilika, odličnih akcija ali sreća nam nije bila naklonjena” – govori nam Matej, koji je utakmicom protiv Rusije debitirao za reprezentaciju BiH.

matejperkovic12102016

Domagoj Marušić, donedavni člana Hrvatske nogometne reprezentacije, sada je u dresu BiH

Domagoja ne treba puno predstavljati.O njemu će se puno pričati u nogometnim krugovima ako nastavi igrati kao do sada. Brojni osvojeni pehari, dugogodišnji je kapetan i rekorder BiH u postizanju zgoditaka za mlađe kategorije u dresu NK Širokog Brijega, donedavno i reprezentativac Hrvatske reprezentacije, a sada u dresu BiH koja mu je odmah na početku dala njegovu napadačku poziciju u prvom sastavu.

domagojmarusic12102016

“Najviše od svega drago mi je da smo se plasirali u drugi krug ovog natjecanja, a to je elitni krug. Pobjedama protiv Latvije (3:0) i Moldavije (1:0) osigurali smo taj plasman. Iako smo zadnju utakmicu izgubili od Rusije (2:1), pokazali smo kako se možemo nositi s boljim reprezentacijama u Europi. Našem timu je falilo još uigranosti. Izbornik nas je pohvalio i naglasio kako nema sumnje u našu igru, a što smo i na terenu dokazali. Igrao sam protiv Moldavije i Rusije gdje sam se dobro snašao i imao nekoliko izglednih prilika za postizanje zgoditaka, ali još malo uigranosti s ekipom i to će uskoro doći u što ne sumnjam jer smo odlična momčad” – govori nam Marušić.

Kako je došlo do prelaska iz jedne u drugu reprezentaciju nismo ga htjeli zamarati, tako da ćemo to ostaviti za jedan drugi članak, kojih će zasigurno biti još puno jer njegovo vrijeme tek dolazi!

Nezaboravno veselje u svlačionici i doček u reprezentaciji

Obojica nogometaša su složno potvrdili kako su ih srdačno dočekali u reprezentaciji, te pohvalili sve igrače, stručni stožer…

“Moramo istaknuti kako su nas dočekali kao kraljeve: Od smještaja, hrane, teretane, treninga, složnost ekipe i uzajamne pomoći. To je samo jedan dio onoga što možemo reći. Sve je bilo vrhunski organizirano. Sada nas čeka svaki mjesec novo okupljanje i nadamo se kako ćemo se dobro uigrati za nadolazeće natjecanje, a to je elitni krug pa da odemo na Europsko prvenstvo koje će se održati u petom mjesecu u Hrvatskoj” – nadopunjavali su se Marušić i Perković kroz iznošenje prvih dojmova boravka u reprezentaciji BiH.

Našim momcima, želimo puno uspjeha, da ponosno predstavljaju svoj klub i reprezentaciju.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info