MATEJ HRSTIĆ: Gledamo pozitivno, SEHA liga nam je stepenica više i odskočna daska

LJUBUŠKI – Kao najmlađa momčad, sastavljena gotovo u potpunosti od domaćih igrača iz Ljubuškog, Izviđač Central osiguranje je krenuo u SEHA ligu kao potpuni autsajder koji će stjecanjem iskustva svojih mladih rukometaša, ovakvu godinu u regionalnom natjecanju naplatiti tek u budućnosti.

Iza njih su već sad tri utakmice i isto toliko poraza, Meškov (40:29), Celje (32:31) i Nexe (39:29).

– Realno je bilo za očekivati da ćemo imati tri poraza, faktički smo najlošija ekipa u ovoj ligi, ali moramo pozitivno gledati na sve što nas očekuje jer je ovo za nas stepenica više i odskočna daska, priča 20-godišnji lijevi bek Skauta, Matej Hrstić.

– Dobivamo puno iskustva kroz jake utakmice, igramo s dosta jačim protivnicima, Celje smo malo iznenadili, nedostajalo je malo sreće da napravimo više, ali i iskustva koje su imali Slovenci.

To ipak nije previše promijenilo situaciju u Izviđaču, igrači nemaju rezultatski pritisak.

– Ne možemo se veseliti, ipak smo izgubili utakmice, ali znamo dobro razinu naše kvalitete, da nemamo iskustva i nemamo što izgubiti. Igramo da ojačamo i dobijemo iskustvo, istaknuo je Hrstić.

Smatra da je Meškov najsnažnija ekipa s kojom su dosad igrali.

– Mislim da je Meškov najjači, iako i Celje igra dosta brz rukomet. Protiv Nexea smo zaista podbacili, osim Josipa Šarca nitko drugi nije bio raspoložen, pali smo, osvrt je Hrstića.

Momčad se sad u kompletnom sastavu sprema za novi okršaj s još snažnijim protivnikom, najjačim s kojim su se dosad susreli, jer će im gostovati rukometaši višestrukog hrvatskog prvaka Zagreba u utorak, 27. rujna.

– Zagreb je najjača ekipa s kojom smo igrali dosad, ali igramo kući, trudit ćemo se, boriti i pokušati napraviti najbolje. Nadamo se da će navijači napuniti dvoranu da nas bodre, istaknuo je Matej Hrstić.

U Premijer ligi se moglo malo i opustiti

Nakon sezone u Premijer ligi ogromna je razlika nastupati u jednom od najjačih europskih klupskih natjecanja.

– To je stepenica više, ne može se usporediti. Ovo su stvarno dosta jače i iskusnije ekipe koje svaku našu grešku naplate. U Premijer ligi to nije bilo tako. Koncentracija mora biti maksimalna svih 60 minuta, dok je u našoj ligi moglo biti i opuštanja, pojašanjava Hrstić.

Divili smo se igračima protiv kojih sad igramo

Svaka utakmica u SEHA ligi je za Skaute praznik.

– To su utakmice s igračima kojima smo se divili, gledali ih preko malih ekrana, a sad igramo protiv njih. Sigurno da uđu u početku protiv nas malo opuštenije, ali mislim da se poslije Celja to više neće događati. Zadovoljstvo nam je igrati ligu, ali i velik napredak za svakog pojedinca. Ekipe i utakmice su jače, a liga organiziranija.

Dnevni list