Maseratijev konceptni model Alfieri, čija je proizvodnja već ranije potvrđena, no i ponešto odgođena, bi na kraju trebao dobiti i električnu verziju. Vijest je to koja dolazi iz samog vrha Fiata, odnosno od Sergia Marhionnea, koji je u intervjuu Bloombergu izjavio kako bi električni Alfieri na tržište trebao stići tijekom 2019.

Pomalo je to čudno ako u obzir uzmemo kako se benzinska izvedba navodno neće pojaviti prije 2018, no s druge strane rast popularnosti električnih automobila te činjenica kako je uz maseratijevu značku moguće opravdati i višu cijenu daju za pravo relativno brzom dolasku električne verzije.

Podsjetimo, studijski Alfieri je predstavljen u Ženevi još 2014, a temeljio se na skraćenoj platformi modela GranTurismo MC Stradale, dok ga je pokretao atmosferski 4,7-litreni atmosferski V8snage oko 460 KS koji je bio uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Produkcijska bi pak verzija trebala za osnovu koristiti modificiranu izvedbu nove platformu nove generacije modela GranTurismo, čiji se dolazak na tržište očekuje tijekom sljedeće godine. Naime, Alfieri nije zamjena za GranTurismo, već model koji će uz njega nadopuniti maseratijevu ponudu.

Autonet.hr