Obilježavanje ove svečanosti upriličeno je nešto ranije nego što je uobičajeno jer su organizatori nastojali uskladiti ovaj dan s proslavom Dana Općine Grude i Dana Elektroprivrede HZHB koji su netom uslijedili, stoji u priopćenju Skupštine ŽZH.

Dan Županije Zapadnohercegovačke svečano je obilježen 14. studenog 2018. godine u središtu županije u Širokom Brijegu. Ova obljetnica upotpunjena je i onom Hrvatske zajednice Herceg Bosne pa su ova oba bitna spomendana ujedinjena jednom svečanošću.

Sve je započelo paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod spomen križa na Trgu širokobrijeških žrtava i nastavljeno svečanom sjednicom – prijemom Skupštine ŽZH tijekom koje su se nazočnima obratili predsjednik Skupštine Ante Mišetić, predsjednik Vlade Zdenko Ćosić te predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, Vladimir Šoljić.

Za sve uzvanike upriličen je svečani domjenak u hotelu Park u Širokom Brijegu kojim su nastavljeni druženje i susreti te obnovljena sjećanja na neka prošla vremena s pogledom uprtim u svijetlu budućnost života u Županiji Zapadnohercegovačkoj, navodi se između ostaloga priopćenjem Skupštine ŽZH.

FOTO: Položili vijence, prisjetili se Herceg-Bosne i otišli jesti

SirokiBrijeg.info