Home Vijesti Crna kronika Marku Grgiću 3 godine i 4 mjeseca zatvora, te 1 godina zabrane upravljanja vozilom!

Marku Grgiću 3 godine i 4 mjeseca zatvora, te 1 godina zabrane upravljanja vozilom!

0
Marku Grgiću 3 godine i 4 mjeseca zatvora, te 1 godina zabrane upravljanja vozilom!

Marko Grgić pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu nepravomoćno je osuđen na 3 godine i 4 mjeseca i izrečena mu je zabrana upravljana vozilom na 1 godinu.

Dvadesetjednogodišnji Grgić je prošle godine pod utjecajem alkohola prouzročio prometnu nesreću u kojoj je poginuo njegov suvozač V.M.

Prometna nesreća dogodila se u ožujku 2017. godine u mjestu Proboj, općina Ljubuški, na magistralnoj cesti Ljubuški-Grude. Grgić je te večeri, s 0,96 promila alkohola u krvi, BMW-om 3, vozeći 96 km/h udario u rasvjetni stup desnom bočnom stranom vozila. Od posljedica udara suvozač u njegovom vozilu V.M. zadobio je tjelesne ozljede od kojih je preminuo dana 18.3.2017. godine.

Po optužnici Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu Grgiću je stavljeno na teret da je upravljao vozilo pod utjecajem alkohola i kretao se brzinom od 96 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje brzine 40 km/h. Takvim radnjama bio je svjestan da grubo i bezobzirno krši prometne propise i da uslijed toga može ugroziti javni promet, te izazvati opasnost za sudionike u prometu i na to je pristao. Uslijed takve vožnje ulaskom u krivinu lijevog smjera izgubio je kontrolu na vozilom i prešao na lijevu kolničku traku, udario u rubnik, a potom i u rasvjetni stup.

Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH

Nakon prijema pismenog otpravka presude Županijsko tužiteljstvo će odlučiti o ulaganju žalbe zbog odluke o kaznenopravnoj sankciji, kako u dijelu koji se na kaznu, tako i u dijelu koji se odnosi na sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom, kazao je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

POVEZANE VIJESTI:

Zakazana glavna rasprava Marku Grgiću zbog izazivanja prometna nesreća sa smrtnim posljedicama

Marko Grgić zanijekao krivnju za izazivanje prometne nesreće u kojoj je život izgubio njegov suvozač

Marko Grgić se izjasnio da nije kriv zbog ugrožavanja javnog prometa pri čemu je prouzročena smrt jedne osobe

SirokiBrijeg.info