MARKO KVESIĆ: Lijane misliš li ti plaćati to tele?

ŠIROKI BRIJEG – Ovih dana javio nam se Marko Kvesić sa zanimljivom pričom, a kako dotični ističe, krajnje pouzdanom, o tome kako je njegov pokojni otac Veselko još prije 40-tak godina prodao tele starom Lijanu koje do dana današnjeg nije plaćeno.

“Još ne mogu prežaliti i preći preko toga kako je stari Lijan (Stipe Ivanković, nadimak dobio zbog lukavosti) prevario moga oca” – počinje Marko svoju priču za SirokiBrijeg.info.

“Kada je otvorio prvu mesaru u Širokom Brijegu od mog pokojnog oca Veselaka Kvesića uzeo je tele, rekao je kako će ga platiti, ali do dana današnjeg se to nije dogodilo” – govori nam on dalje.

“Nije problem novac, jer imam pristojnu penziju koju sam zaradio radeći u Austriji, problem je nepravda preko koje ni dan danas ne mogu preći i koja me još muči. To tele u to vrijeme je vrijedilo 1.000 ondašnjih njemačkih maraka, što je bio u to vrijeme velik novac za moju obitelj” – kaže naš sugovornik.

Sa starim Lijanom je razgovarao na ovu temu i dobio više nego zanimljiv odgovor:

“Da razgovarao sam s Lijanovićem prije nekog vremena o tome, on je jednostavno kazao kako se toga ne sjeća ili je dobro posenilio ili se doista ne želi sjećati. Ja imam još žive svjedoke koji to mogu potvrditi i želim ovo reći vama kao mediju da to napišete i objavite dok je još živ, jer ne bi bilo lijepo od mene da pričam o čovjeku ovako, a on nije “među nama”. Sigurno ne bi to od vas tražio da objavite da sam prešao preko toga. Nepravda me smeta i želim da se zna, jer zasigurno nisam jedini koji je prevaren od njega, ali ne mogu šutiti više, bar ovako će mi biti malo lakše duši kada to podijelim s javnosti” – kazao nam je Marko Kvesić.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info