Marko Grgić zanijekao krivnju za izazivanje prometne nesreće u kojoj je život izgubio njegov suvozač

Dana 16.10.2017. godine pred sucem za prethodno saslušanje Županijskog suda u Širokom Brijegu optuženi Marko Grgić (20) iz Ljubuškog u prisustvu svoga branitelja izjavio je da nije kriv zbog kaznenog djela koje mu je optužnicom ovog tužiteljstva stavljeno na teret.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženi se tereti da je dana 1. ožujka 2017. godine, oko ponoći, u mjestu Proboj, općina Ljubuški, na dijelu magistralne ceste Ljubuški-Grude upravljao vozilom marke BMW, tip 3 i izazvao prometnu nesreću. Optuženi je pod utjecajem alkohola u krvi od 0,96 promila vozeći brzinom od 96 km/h na dijelu ceste gdje je ograničenje 40 km/h pri ulasku u krivinu izgubio kontrolu nad vozilom i desnom bočnom stranom vozila udario u rubnik kolnika, a potom i u metalni rasvjetni stup koji se nalazio na nogostupu.

kako je za portal SirokiBrijeg.info kazao Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH, optuženiku se stavlja na tereti da je sudjelovao u prometu na cestama i pri tome se nije pridržavao prometnih propisa i tako ugrozio javni promet i doveo u opasnost život ljudi, te prouzročio smrt svoga suvozača koji je u prometnoj nesreći zadobio ozljede od kojih je dana 18.3.2017. godine preminuo u SKB Mostar.

SirokiBrijeg.info