Home Vijesti Crna kronika Marko Grgić se izjasnio da nije kriv zbog ugrožavanja javnog prometa pri čemu je prouzročena smrt jedne osobe

Marko Grgić se izjasnio da nije kriv zbog ugrožavanja javnog prometa pri čemu je prouzročena smrt jedne osobe

0
Marko Grgić se izjasnio da nije kriv zbog ugrožavanja javnog prometa pri čemu je prouzročena smrt jedne osobe

Pred sucem za prethodno saslušanje Županijskog suda u Širokom Brijegu optuženi Marko Grgić (20) izjasnio se da nije kriv zbog ugrožavanja javnog prometa pri čemu je prouzročena smrt jedne osobe.

Predmet će se uputiti Vijeću Županijskog suda koje će zakazati glavnu raspravu, kazao nam je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Naime, kako nam je Josip Aničić kazao, optuženom Marku Grgiću stavlja se na teret da je 1.3.2017. godine, oko 00,20 sati, u mjestu Proboj, općina Ljubuški, upravljajući vozilom BMW izazvao prometnu nesreću u kojoj je od zadobivenih ozljeda suvozač u njegovom vozilu dana 18.3.2017. godine preminuo u SKB Mostar.

Optuženi je postupio suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama ŽZH, jer je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,96 promila i kretao se brzinom od oko 96 km/h na dionici ceste gdje je ograničenje 40 km/h.

Iako je bio svjestan da takvim radnjama grubo i bezobzirno krši prometne propise i da uslijed toga može ugroziti javni promet te izazvati opasnost za sudionike u prometu na što je pristao, pa je priliko ulaska u jednu krivinu izgubio kontrolu nad vozilom. Gubitkom kontrole nad vozilom prešao je na lijevu kolničku traku i desnom bočnom stranom vozila udario u metalni rasvjetni stup koji se nalazio na nogostupu, posljedicom čega je suvozač u njegovom vozilu zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je i preminuo.

SirokiBrijeg.info