Mario Pavlak: Nadamo se duploj kruni Izviđača

Ljubuški Izviđač, nakon osvajanja lige, ima priliku uzeti i trofej u Kupu na završnici ovog natjecanja koja se u subotu i nedjelju igra u Vogošći.

Povratak titule u grad podno kule Herceg Stjepana poslije 11 godina čekanja označio je feštu i slavlje Skauta, no nakon kraćeg odmora, uslijedile su pripreme za novi izazov – uzeti duplu krunu i tako ponoviti uspjeh iz daleke 2002. godine kad je Izviđač ‘drmao’ bh. rukometom.

– Nakon osvojene titule euforija je bila velika i bilo je malo slavlje. Kako znamo da nas čeka nimalo lak posao, ovaj tjedan smo se pripremali za završnicu Kupa, rekao je mladi Skaut Josip Šarac.

Protivnik u polufinalu (subota, 19 sati) im je Borac iz Banje Luke. U oba nedavna međusobna susreta u doigravanju Lige 4 slavili su Ljubušaci. Ako dođu u finale, igrat će s pobjednikom susreta između Vogošće i Bosne iz Visokog. U završnici Kupa Skauti će biti oslabljeni na vratima zbog ozljede Milana Tolića.

– Ekipu Borca dobro poznajemo. Nekih posebnih iznenađenje za tu utakmici nemamo, igrat ćemo našu igru i nadamo se pobjedi kao i u protekla dva susreta s njima. Raspoloženje u momčadi je odlično. Ova mlada ekipa uvijek želi još više tako da ni u Kupu uspjeh neće izostati, izrazio je očekivanja lijevi vanjski Izviđača.

Novom uspjehu Skauta nada se i ponajbolji igrač Izviđača Mario Pavlak.

– Očekujemo da uz osvojeno prvenstvo osvojimo i Kup i tako uzmemo duplu krunu. Ekipa Borca nije u dobroj situaciji i ako odigramo agresivnu obranu i brz kontranapad mislim da neće bit problema, kazao je ljubuški ‘Super Mario’.

Skauti u finalu vide Vogošću koja ima prednost domaćeg terena.

– U finalu će sigurno biti Vogošća koja igra kući pred svojom publikom i koja nas je pobijedila na domaćem terenu. Bit će teško, ali mi smo prvaci i trebamo dokazati i sada u Kupu da smo najbolji i da smo zasluženo osvojili prvo mjesto, zaključio je Pavlak.

Dva puta osvajali Kup

Ljubušaci su čak devet puta osvajali Kup Herceg-Bosne, dok su pobjednici Kupa BiH bili dva puta i to u sezonama 1998./1999. te 2001./2002.godine kad su Skauti osvojili i duplu krunu.

POLUFINALE

Vogošća – Bosna V. sub., 16.00
Borac BL – Izviđač sub., 19.00

FINALE

Nedjelja 15.30 (BHT1)

Dnevni list