Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo MANIPULACIJA JAVNOSTI: Porezna uprava ŽZH opovrgla Vladu ŽZH – doprinosi nisu plaćeni!

MANIPULACIJA JAVNOSTI: Porezna uprava ŽZH opovrgla Vladu ŽZH – doprinosi nisu plaćeni!

0
MANIPULACIJA JAVNOSTI: Porezna uprava ŽZH opovrgla Vladu ŽZH – doprinosi nisu plaćeni!

Porezna uprava ŽZH pisanim je putem je informirala federalna i županijska tijela kako Ministarstvo financija ŽZH, to jest Vlada ŽZH, na čelu sa Zdenkom Ćosićem, nije uplatila doprinose djelatnicima koji primaju plaću iz županijskog proračuna za 2013., 2014., 2015. i djelomično i za 2016. godinu. Naime, u toj godini djelatnicima Ministarstva branitelja doprinosi nisu uplaćeni za nekoliko mjeseci.

Ovime su opovrgnuti predsjednik Vlade Ćosić i ministar financija Toni Kraljević koji su tvrdili kako su doprinosi za 2015. i 2016. godinu u cijelosti uplaćeni. Očito se radilo o manipulaciji javnošću koju se pokušalo dezinformirati kako se ne bi dogodila politička šteta za HDZ BiH.

Prije 4 mjeseca Ćosić je izjavio kako je neplaćanje doprinosa imalo za cilj pokazivanje mišića bivšoj i sadašnjoj federalnoj vlasti. Radi se o izjavi u rangu gluposti godine, s ciljem bacanja prašine u oči javnosti kako bi se prikrile nedolične radnje i posvemašnja nesposobnost.

U svom izvješću Porezna uprava ŽZH je bila eksplicitna navevši točne godine i mjesece za koje su doprinosi obračunati, ali ne i uplaćeni.

Ovim je manipulacija javnošću pričom o doprinosima završena, ali otkrivajući nezakonite radnje i blamažu.

Unatrag nekoliko mjeseci Vlada ZHŽ, pored javnosti, obmanjuje sindikate osnovnih i srednjih škola, kao i sindikaliste MUP-a. Objavom podataka Porezne uprave ŽZH sve je jasnije kakvu su štetu počinile dvije vlade HDZ BiH na čijem je čelu Zdenko Ćosić u posljednjih 7 godina.

Ljubuski.net