Mame ŽZH krenule u borbu za svoja prava

Porodiljne naknade majkama ŽZH kasne mjesecina, ekipa političara koja odlučuju hoće li ih dobiti, a što im po zakonu pripada, izgleda kako čekaju posljednje dane pred izbore kako bi im “obećali” da će sve biti isplaćeno.

Strpljenja više nema, obećanja više ništa im ne znače jer djecu treba nahraniti i obući. Ne sade svi smilje pa da očekuju neku finu svotu novca za koji dana, a i da sada, ti isti političari se trebaju pridržavati svojih obveza i služiti narodu, ne od njih radi “ovce”.

Zadnja uplata porodiljnih naknade je bila u 3. mjesecu 2015. godine za zaposlene majke, a za nezaposlene majke u 2. mjesecu 2016. Da li je ovo znak za uzbunu?

S obzirom kako je kod nas uvijek teško nešto započeti i organizirati se u borbi za svoja prava, jednom mora doći i taj trenutak kada se mora reći DOSTA!

Naravno, izgleda kako je i došao taj trenutak da su majke ŽZH počele dizati glas za ono što im pripada, na čemu imaju i našu podršku, tako da bi moglo uskoro biti i “galame” koja se neće svidjeti osobama koje se s njima i našim budućim generacijma poigravaju.

Nećemo sada u ovome tekstu puno pisati, nego ćemo samo dati punu podršku svim sadašnjim i budućim majkama. Te ovim putem najavljujemo kako glas naroda uskoro dolazi!

Mame žele porodiljno” je facebook grupa koju su pokrenule mame Županije Zapadnohercegovačke. Pridružite se grupi i podržite naše majke, sadašnje i buduće u borbi za ostvarivanje njihovih prava, jer mi kao portal SirokiBrijeg.info ne možemo se sami boriti protiv “vjetrenjača”, jer nam je potrebna veća snaga.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info