Logistički centar za male i srednje poduzetnike i obrtnike otvoren u općini Posušje

POSUŠJE – Logistički centar za male i srednje poduzetnike i obrtnike u općini Posušje u poslovnoj zoni Osrdak otvorili su u ponedjeljak s početkom 11 sati općinski načelnik Branko Bago i tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Jozo Bejić. Općinski načelnik Branko Bago kazao je kako je današnji događaj jedan od koraka u nizu koje Općina poduzima kako bi pomogli domaćem gospodarstvu.

– „Imali smo već interesa i upita za prostor u ovom centru. Tim povodom danas je raspisan i Javni natječaj za korištenje ovog prostora. Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, čuli smo danas, pomoći će svim zainteresiranima s financijskom injekcijom za osnutak tvrtke, a općina Posušje će ovim prostorima i savjetima pomoći ljudima da startaju“, kazao je Bago. Tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta Jozo Bejić je kazao da ministarstvo raznim politikama i poticajima pomaže start up tvrtke i slične projekte. „Nastojimo financirati ovakve poduzetničke infrastrukturne projekte kako bi potakli male i srednje poduzetnike i obrtnike da se druže i povezuju u ovakvim objektima, da rastu i stasaju u veća poduzeća,“, kazao je Bejić. Mali poduzetnici i obrtnici već od danas imaju priliku prijaviti se na natječaj koji se nalazi na službenim stranicama općine Posušje za privremeno korištenje prostora Logističkog centra.

Ivan Milićević iz Odjela za razvoj Općine Posušje je kazao kako je ova institucija odlučila kreirati instrument podrške novom zapošljavanju kroz otvaranje novih proizvodnih poduzeća i obrta kao najboljeg oblika zapošljavanja koji dugoročno ima priliku opstati kako u Posušju tako i u Hercegovini.

Općina Posušje nastoji poticati razvoj malog i srednjeg proizvodnog i uslužnog poduzetništva s ciljem stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta i stvaranja nove dodane vrijednosti kako bi se potaknuo veći rast lokalnog gospodarstva. Ovaj projekt realiziran je zahvaljujući inicijativi općine Posušje prema Federalnog ministarstva poduzetništva, razvoja i obrta, Švicarskoj Vladi i UNDP-u BiH s kojima je općina Posušje zajednički financirala izgradnju ovog objekta.

Općina Posušje