U Ljubuškom počelo održavanje Start-up dana “Kreni”

U Ljubuškom je danas počelo održavanje Start-up dana “Kreni”, a u Poduzetničkom inkubatoru u Poslovnoj zoni Zvirići okupilo se oko 140 građana sa područja općina Ljubuški, Nevesinje, Ljubinje i Jablanica.

Start-up je predviđen kao jednodnevna aktivnost na kojoj će se okupiti vodeći ljudi iz različitih područja društveno-odgovornog poslovanja, kao i poduzetnici, inovatori, kreativci, lideri i poslovni entuzijasti.

Sudionici koji su danas došli u Poduzetnički inkubator će imati priliku predstaviti svoje poslovne ideje, a slušati će predavanja onih koji su prije njih uspješno prošli ovim putem, te od nule uspjeli stvoriti uspješne poslove.

Danas su predavanja održali Josip Ramljak, osnivač R-medie, Olgica Grbavac-Škrobo iz tvrtke Viko, i Anton Naletilić iz Proaktiva d.o.o, a svi su oni, kako kažu, uspjeli pokrenuti svoje tvrtke zahvaljujući potpori Poduzetničkog inkubatora u Ljubuškom.

Cilj današnjeg Start-up dana je upravo da netko od novih sudionika krene njihovim stopama, te uz pomoć i savjete stručnjaka, uspije pokrenuti svoju poslovnu priču.

Nakon što svi sudionici danas prezentiraju svoje ideje, publika će glasati za najboljih osam, a potom će se svi sudionici podijeliti u timove, gdje će imati priliku družiti se s drugim entuzijastima, biti će im dodijeljeni mentori, koji će ih usmjeravati svojim savjetima, a za najbolje su organizirane i simbolične nagrade.

Pobjednici će pak dobiti priliku dalje razrađivati svoju ideju, te uz pomoć mentora, možda je pretvoriti u uspješan posao.

“Start-up dani – Kreni“ se provode u sklopu projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ te ga financiraju vlade Švicarske i Švedske, a pored Ljubuškog, dosad je održan u Tešnju, Sarajevu i Zenici.

Radio Ljubuški