Danas su Knjižnicu Ljubuški, u okviru akcije „Čitaj i ti“, kolektivno, u pratnji učiteljica, posjetili učenici trećih razreda osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Humac-Gračine, uključujući i područne odjele.

U okviru naprijed spomenute akcije učenici su se besplatno učlanili u knjižnicu. Ujedno, ovo bijaše prigoda da se pobliže upoznaju s blagodatima knjižnice, koje je, uz srdačan pozdrav dobrodošlice, predstavio Ivica Vizentaner.

„Knjižnica Ljubuški raspolaže s, uistinu, zavidnim knjižnim fondom – preko 23.000 bibliotečkih jedinica, u kojemu svi zasigurno mogu pronaći ponešto za sebe. Dakle, izuzev obvezatne školske lektire, ovdje možete pronaći i prigodnu literaturu, kao što su slikovnice i drugi fond primjeren za najmlađe, koju možete čitati u slobodno vrijeme. Ujedno, JU „KŠC“ Ljubuški, u okviru koje djeluje knjižnica, kulturno je središte i organizator pregršt kulturno-društvenih manifestacija za sve kategorije društva. Uzgred bih podsjetio da smo tijekom tekuće godine upriličili 35 kulturnih događaja, a najveći broj njih se odnosio upravo na najmlađe. Postali ste članovi knjižnice, na tome vam čestitam i potičem vas da redovito posjećujete knjižnicu, jer ništa ne može zamjeniti osjećaj i miris knjige u rukama.“, istaknuo je Vizentaner.

Iks-portal.info