Ljubuški dobiva novu mjesnu zajednicu, a komunalno poduzeće će upravljati kulturnim objektima

LJUBUŠKI – Većinu vremena prve ovogodišnje sjednice Općinskog vijeća Ljubuški, održanoj u petak, Vijeće je posvetilo ljubuškim mjesnim zajednicama, odnosno nadolazećim izborima za njihove članove Vijeća te problemima u pojedinim ljubuškim mjesnim zajednicama o kojima je bilo riječi u nekoliko točaka dnevnog reda.

JP Parkovi se ‘kulturizira’

Tako je Odlukom o raspisivanju i održavanju izbora za članove Vijeća mjesnih zajednica općine Ljubuški predviđeno da se njihovi izbori održe 8. travnja (petak), a nezavisnim listama i kandidatima olakšana je kandidatura jer je smanjen broj potrebnih potpisa koji kandidati trebaju prikupiti.

Ljubušaci bi uskoro trebali dobiti i jednu mjesnu zajednicu više jer je grupa građana MZ Radišići pokrenula inicijativu za izdvajanje i formiranje nove mjesne zajednice odnosno dijeljenje na Gornje i Donje Radišiće.

Izglasavanjem prijedloga Odluke o izmjeni Odluke o povjeravanju javnih ovlasti JP ‘Parkovi’ d.o.o. Ljubuški, ovo javno poduzeće se ‘kulturizira’ jer će, pored djelatnosti održavanja groblja, naplate parkinga, pročišćavanja otpadnih voda, održavanja lokalnih i nerazvrstanih cesta, zelenih površina te vodoopskrbe i kanalizacije, biti nadležno i za Kulturni centar te kinodvoranu koji su u planovima općine Ljubuški, a u koje će, prema najavama, biti uloženo oko 300.000 maraka.

Neodobravanje vijećnika

Ova odluka nije naišla na odobravanje nekoliko vijećnika čiji je stav da kultorološki objekti trebaju biti u nadležnosti JU ‘Kulturno-športski centar’.

Pored toga, neke od točaka dnevnog reda bile su i prijedlog Odluke o dobitnicima javnih priznanja Općine Ljubuški za 2015. godinu te izvješće o radu za 2015. godinu i program rada i financijski plan za 2016. godinu JP ‘Parkovi’ d.o.o. Ljubuški.

Dnevni list