U Čitluku je ovog utorka održana redovita sjednica saveza hrvatskih stranaka (Čapljinska neovisna stranka, Hrvatski savez HKDU-Hrast, HSP dr. Ante Starčević i HNL-Tomislavgrad).

Tema sastanka bila je priprema za zajednički nastup na predstojećim Općim izborima koji će se održati u listopadu ove godine.

Ova politička grupacija planira kandidirati svoje kandidate na svim razinama vlasti, uključujući i kandidata za člana Predsjedništvo BiH iz reda hrvatskoga naroda.

Na sastanku se razgovaralo o teškoj aktualnoj političko-gospodarskoj situaciji u BiH, gdje sve veći broj ljudi, poglavito mladih i stručnih napušta BiH u potrazi za boljim životom.

Donešena je odluka da će ova politička grupacija imati svoga kandidata za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Trenutni izbor i potencijalni kandidat je prof. Ante Paponja. Ova odluka će biti konačno potvrđena na jednoj od narednih sjednica, ukoliko se ne pojavi još jedan potencijalni kandidat.

Pozivamo sve one koji nisu zadovoljni sa aktualnim hrvatskim predstavnicima na svim razinama zakonodavne i izvršne vlasti, i općenito politikom jednoumlja u posljednjih 30-ak godina. Vrijeme je da svi kao jedan ustanemo u obranu svojih obitelji i vrijednosti i da ih branimo od nevjerojatne bahatosti, nepotizma i izdaje od strane odnarođenih političkih elita.

Ove odnarođene političke elite iz sva tri naroda stvorile su društvo straha i nesigurnosti. Stvoren je sustav autocenzure gdje pojedinac sam zna (bez da mu to netko kaže) što smije, a što ne smije govoriti, s kim smije biti viđen, a s kim ne. Nitko ne može dobiti posao ako ne pokaže lojalnost, a ako ga i dobije, cijela njegova rodbina mora šutjeti da ne bi isti izgubio. Počeli smo, nažalost, ponovno šaptati. Svi se nalazimo u zatvoru otvorenog tipa gdje svaki čovjek ima nevidljive rešetke.

Glavu gore! Nemojmo klonuti duhom jer još ništa nije izgubljeno. Zato pozivamo i sve druge slobodne stranke, udruge i intelektualce koji razmišljaju slično da nam se pridruže u zajedničkoj želji i borbi da promjenom ove odnarođene vlasti prvo pokušamo zaustaviti ovaj nezapamćeni egzodus, te stvorimo bolje uvjete za život dostojan čovjeka, navodi se u priopćenju stranaka koje čine spomenuti savez.

SirokiBrijeg.info