Momčad iz Ljubuškog, kao član Druge lige FBiH – Jug, kup natjecanje počinje od prvog kola Kupa FBiH.

Prema propozicijama natjecanja, u prvom kolu Kupa FBiH nastupiti će 16 klubova s područja svih 10 županija FBiH koji su nastup izborili kroz županijska kup natjecanja.

Jedini klub s područja Županije Zapadnohercegovačke koji će nastupati u ovoj fazi natjecanja je NK Ljubuški. Ljubušaci su bez borbe osigurali nastup u Kupu FBiH jer se nijedna druga momčad s područja Županije Zapadnohercegovačke nije prijavila za natjecanje – niti drugoligaš Grude, a niti članovi Međužupanijske nogometne lige HBŽ/ŽZH Rakitno i Drinovci. Preostala dva kluba iz županije – Posušje i Široki Brijeg natjecanju će se priključiti kasnije zato što nastupaju u višim rangovima natjecanja, piše IKS Portal.

Protiv koje ekipe će Ljubuški igrati znati će se u srijedu kada će biti održan ždrijeb parova.

Pravila ove faze natjecanja kažu da se parovi određuju poludirigiranim ždrijebom vodeći računa o regionalnoj udaljenosti klubova i smanjenju troškova putovanja pa bi Ljubušaci vjerojatno za protivnika trebali imati jednog od dva kluba iz susjedne Hercegovačko-neretvanske županije – Klis ili Neum. Igrati će se jedna utakmica, a domaćin će biti određen ždrijebom.

Podsjećamo, prošle sezone NK Ljubuški je ostvario vrlo dobar rezultat u ovom natjecanju doguravši do 16-tine finala Kupa BiH u kojem su na Babovcu ugostili prvaka BiH FK Sarajevo. I tko zna dokle bi Ljubušaci došli da se nije dogodila sudačka lakrdija zbog koje su i poraženi s 4:2 mada su u dva navrata vodili. Što se sve događalo na terenu jasno je, u jednoj rečenici, tada opisao spiker utakmice kazavši: “Laknulo je i sucima, Sarajevo vodi s 3:2”.

Ove sezone NK Ljubuški će pokušati barem ponoviti uspjeh iz prošle godine kako bi ljubitelji nogometa u gradu podno kule herceg Stjepana svjedočili ogledu svojih ljubimaca s nekom od ekipa iz najjačeg ranga bh. nogometa. Po mogućnosti da to bude opet Sarajevo, ali ovaj put uz fer i korektno suđenje.

IksPortal.info