U Ljubotićima, selu u kočerinskoj župi, svečano je proslavljen blagdan sv. Ante.

Vjernici su se trodnevnicom pripremali za taj blagdan. Molitva krunice, molitve na čas sv. Ante i ispovijed prethodili su misnim slavljima. Osobito je svečano bilo na Uočnicu i sam blagdan. Svetu misu uoči samome blagdanu predvodio je fra Bože Milić, župnik iz Mostara. Tu večer je bio i blagoslov djece.

Na blagdan sv. Ante, nakon procesije svečevim kipom, misno slavlje je predvodio fra Goran Azinović, župni vikar iz Čitluka. Pjevanje su predvodili članovi Zbora mladih i djece iz Ljubotića, te jednu večer Župni zbor. Kroz sve dane mnogi su pješice hodočastili svome omiljenome svecu.

Uzarići su također proslavili svog zaštitnika. Pripreme za svetkovinu sv. Ante bile su kroz program devetnica. Za vrijeme devetnica misu je sve večeri predvodio fra Ante Bekavac iz Zagreba. Za svaku večer devetnice pripremljena je prigodna tema propovijedi.

Na sam blagdan zaštitnika, 13. lipnja, svečano misno slavlje predvodio je vlč. Don Luka Pranjić iz Novigrada.

U večer, 13. lipnja, na igralištu u Uzarićima održan je prigodan kulturno zabavni program. Osim nastupa folklornih skupina i tamburaškog sastava „Dukati“ održan je koncert Mate Bulića.

Grad Široki Brijeg