Lino višebojac, projekt pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Vlade Županije Zapadnohercegovačke, te pet županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, OŠ OŠ fra Stipana Vrljića iz Sovića, održat će se: u ponedjeljak, 13. svibnja 2019. godine, od 11:00 h, u školskoj dvorani OŠ fra Stipana Vrljića, na adresi Sovići b.b., Grude

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već petu godinu se, osim u Hrvatskoj, održava i u osnovnim školama diljem Bosne i Hercegovine.

Natjecatelje će bodriti i gosti-sportaši: Igor Jelić trener KK Grude, Zlatko Galić i Tihomir Vranješ igrači KK Grude, Ivan Pejić alpinist i Stipe Leko – Ćipa ultramaratonac, koji će se družiti sa natjecateljima, motivirajući ih na daljnje bavljenje sportom.

Peta sezona Lino višebojca započela je u Tuzli, nastavila se višebojcima u Velikoj Kladuši, dva Goraždu, dva u Mostaru, nadolazećim u Grudama, a završit će Lino višebojcem sutra u Livnu.

SirokiBrijeg.info