Lino višebojac u petak stiže u Posušje

Lino višebojac, projekat pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, uz sudjelovanje  OŠ „Ivana Mažuranića“ iz Posušja, održat će se:

u petak, 10.03.2017. godine u 11:00 h u Gradskoj sportskoj dvorani, na adresi ul. Bleiburških žrtava, Posušje

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već treću godinu se održava i u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine.

Učenice i učenici iz osnovnih škola u dobi od 5. do 9. razreda natjecat će se u 8 (osam) disciplina u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, a pokazat će i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo. Na natjecanju će biti prisutni i sportaši koji će se družiti sa učenicima, motivirajući ih na daljnje bavljenje sportom.

Treća sezona Lino višebojca započela je u Tomislavgradu, a nakon Odžaka, Tuzle i Posušja, Lino nastavlja turneju posjetama školama u Posušju, Konjicu, Cazinu, Grudama, Buni, Kaknju i Prijedoru, priopćili su organizatori.

SirokiBrijeg.info