U Skoplju su se susrele dvije momčadi koje dugo nisu znale za pobjedu u regionalnoj SEHA ligi, iako su domaćini iz Metalurga dvije upisali u Ligi prvaka pa na tome, kao i većoj kvaliteti te iskustvu, temeljili vlastito samopouzdanje, dok su u Izviđaču vjerovali da mogu iznenaditi protivnika koji je do ove utakmice bio mjesec i pol dana bez pobjede.

Ipak ovoga puta su Skauti podbacili, ne samo rezultatski i zbog novog poraza (jer imperativ im u Skoplju nitko nije mogao nametnuti), već i igrom jer su pali uz visokih 36:23.

– Moram ponovno pogledati utakmicu da bih shvatio zašto smo napravili toliko grešaka. Nismo igrali prema očekivanjima ni u obrani, ni u napadu, rekao je trener Zdenko Grbavac koji je posljednji tjedan priprema ekipe za ovaj meč bio odsutan zbog obveza u A timu BiH gdje je asistent izborniku Bilalu Šumanu.

– Ovo je po meni bila naša najlošija utakmica, pogotovo u prvom poluvremenu, dodao je Josip Čutura.

Kristijan Jarak je zabio 4 gola za Izviđač, dok je na drugoj strani najučinkovitiji bio Nikola Kosteski sa 6 pogodaka.

– Izviđač je mlad i perspektivan tim, ovoga puta nisu pokazali svoju stvarnu snagu. Vrijede puno više od prikazanog, kazao je trener Metalurga Lino Červar o protivniku, a onda dodao o igri svoje momčadi:

– Ušli smo u meč vrlo motivirani, a zadovoljan sam s tim što su priliku dobili svi igrači. Imali smo dobre trenutke u igri, ali znam da možemo još dosta bolje. Obrana je ponekad bila nekoncentrirana i primila par lakih golova.

Izviđač je u nezgodnom trenutku izgubio visokom razlikom i odigrao lošu utakmicu. Upravo pred domaći meč 15. studenog s Tatranom iz Prešova kad imaju dosad najbolju priliku nadati se prvim bodovima. Bit će to prva utakmica u Ljubuškom poslije 27. rujna protiv Zagreba (poraz od 28:26).

Dnevni list