Likovnom radionicom „Tragovima prošlosti“ u Ljubuškom počeo festival “Putevima baštine”

Likovnom radionicom „Tragovima prošlosti“ u Ljubuškom je danas počeo Festival Putevima baštine.

Riječ je o festivalu koji je dio projekta CONNECTING SEPARATED a koji se provodi kroz IPA Program prekogranične suradnje Hrvatske i Bosne u Hercegovine 2007.—2013.

Bogat petodnevni program ovog festivala paralelno sa Ljubuškim odražava se i u Solinu gradu partneru, a uključuje : radionice za djecu, izložbe, predavanja, kviz znanja, koncerte, panel diskusije, kazališne predstave i kino projekcije . Sve to s ciljem predstavljanja baštine duž rute rimske ceste Salona—Tilurij—Bigeste—Narona.

Otvorenje festivala u Ljubuškom je večeras na Trgu Domovinske zahvalnosti gdje će za posjetitelje biti postavljena izložba o samom projektu koji se bavi prezentacijom svih povijesnih slojeva trase rimske ceste koja je povezivala, a i danas povezuje prostor od Solina, preko Ljubuškog do Vida kod Metkovića.

U sklopu događanja održat će se i predstavljanje turističkog zemljovida i knjižice projekta, svojevrsnog vodiča po kulturnoj ruti te premijerno prikazivanje promotivnog filma Connecting separated .U glazbenom dijelu programa nastupa renesansni ansambl Plazarius iz Dubrovnika.

Bjanka Medić / Radio Ljubuški