FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – U subotu i nedjelju odigrani su novi susreti na malonogometnom turniru Crnač 2016. U ugodnim večerima vikenda kroz subotu i nedjelju gledali smo dobre utakmice ponajboljih futsal ekipa .

Rezultati utakmica, subota 2.7.:

19:30h – Stolac vs Hercegovačko pivo – 6:2
20:30h – Obuća Bema Banja Luka vs Uzarići – 4:3
21:30h – Korak vs Pola-pola – 10:1
22:30h – Mepas vs Pekarna Vilson – 6:1

Iako bi se po rezultatu dalo zaključiti kako Stolac nije imao većih problema protiv ekipe Hercegovačkog piva, stanje na terenu i nije bilo tako. Hercegovačko pivo dva puta je imalo vodstvo, no, ključna odluka ekipe Stolac bila je igra vratar-igrača s kojom su nadmudrili i u konačnici i pobijedili ekipu Hercegovačkog piva. Golove za Stolac postigli su Ivan Perić (2), Boris Katičić (2), Darko Raguž i Mario Marić dok su za Hercegovačko pivo golove postigli Veselko Vištica i Marko Bošnjak.

U drugoj utakmici gledali smo odličnu utakmicu između ekipe iz Banja Luke, Obuće Bema te ekipe Uzarića. Prvo poluvrijeme sugeriralo je kako Obuća Bema neće imati problema protiv ekipe Uzarića jer su golovima Borisa Malčića (2) i Radovana Puača imali vodstvo od 3:0. No drugo poluvrijeme pripada ekipi Uzarića čiji su igrači odličnom igrom došli do izjednačenja, a golove su postigli Ante Kraljević, Frano Slišković i Bruno Zovko. Ipak, dvije minute prije kraja susreta Slaven Đurić pogađa za vodstvo te konačnu pobjedu ekipe Obuća Bema.

U trećem susretu večeri ekipa Korak pokazala je zašto slovi za jednog od favorita turnira. Odličnom igrom savladali su ekipu Pola-pola, a rezultat dovoljno pokazuje kakav je omjer snaga bio na terenu. Golove za ekipu Korak postigli su Tomislav Bevanda (3), Ivan Ivanković (2), Josip Bošković (2), Antonio Kolobarić (2) i Josip Karačić dok je počasni pogodak za ekipu Pola-pola postigao Bartol Dominiković.

Branitelj naslova, ekipa Mepas, bez većih je problema savladala mladu ekipu Pekarne Vilson. Prvo je poluvrijeme bilo dosta izjednačeno, a u osmoj minuti preko Pere Marušića ekipa Mepasa dolazi u vodstvo. Danijel Prekpaljaj prekrasnim pogotkom vraća utakmicu u egal te se rezultatom 1:1 odlazi na predah. Ekipa Mepas dominira u drugom poluvremenu te golovima Ante Grbešića (2), Frane Čolaka (2) i Roberta Ćavara dolaze do konačne pobjede od 6:1.

Također i u nedjelju snage su odmjerile osam momčadi.

Rezultati utakmica, nedjelja 3.7.:

19:00h – Trn WWin vs HVIDRA Mostar – 3:5
20:00h – Ljuti Dolac vs Europrodukt Imotski – 5:1
21:00h – Udruga BETA vs Crne Lokve – 4:6
22:00h – Dabio vs Parts 6:7 (3:3)

U prvoj utakmici večeri po vrlo sparnom vremenu gledali smo zanimljiv susret dvije vrlo dobre ekipe. No, za nijansu je uspješnija bila ekipa Hvidre Mostar, odnosno bili su konkretniji u realizaciji svojih prilika. Golove za Hvidru postigli su Ivan Drežnjak (2), Romano Vlaho (2) i Marin Suton dok su za ekipu Trn WWin golove postigli Ante Pavković (2) i Ivan Hrkać.

U drugoj je utakmici ekipa Ljuti Dolac bez većih savladala ekipu Europrodukta Imotski no valja istaknuti kako je potonja ekipa igrala bez zamjene. Golove za ekipu Ljuti Dolac postigli su Antonio Miličević (3) i Vidoslav Tole (2) dok je počasni pogodak za Europrodukt Imotski postigao Filip Ostojić.

U trećoj su utakmici igrači ekipe Crne Lokve agresivnom i koncentriranom igrom uspjeli savladati favoriziranu ekipu Udruge Beta. Gledali smo niz rezultatskih preokreta no na kraju igrači Bete nisu imali dovoljno snage (igrali su bez zamjene) te je tako ekipa Crne Lokve odnijela pobjedu i osigurala prolaz dalje. Golove za Crne Lokve postigli su Josip Brekalo (2), David Galić (2) i Mile Galić (2), a za ekipu Beta Antonio Ćorić, Josip Vučina (2) i Josip Nižetić.

Ishod četvrte utakmice ujedno je i najveće iznenađenje ovogodišnjeg izdanja turnira. Za ekipu Dabio nastupili su reprezentativci BiH, Kahvedžić, Jusić, Mulahmetović, Đuderija i Delihasanović. Briljantnu utakmicu odigrali su igrači Partsa. Odličnom obranom i brzim kontrama iznenadili su ekipu Dabio te su sve do zadnjih sekundi imali vodstvo od 3:2. Ipak, deset sekundi prije kraja utakmice ekipa Dabio uspjela je izjednačiti te nas odvesti prema kaznenim udarcima u kojima je uspješnija bila ekipa Partsa. Golove za Parts postigli su David Zovko (2) od kojih je jedan bio zaista prekrasan te Franjo Galić, a za Dabio su pogađali Nijaz Mulahmetović, Nermin Jusić i Slaven Sesar.

Raspored utakmica za ponedjeljak, 4. 7.:

20:30h – Lole Crnač vs Ljubotići
21:30h – Za Dom Spremni vs Binvest Posušje
22:30 – Europrodukt Crnač vs Klub 9

Očekuju nas tri zanimljiva susreta u kojima ćemo imati priliku gledati ekipu iz Omiša, mlade ali izuzetno perspektivnu ekipu Binvesta Posušje, miljenike publike ekipu Lola protiv mlade ali uigrane ekipe Ljubotića te susret prošlogodišnjeg finalista ekipe Europrodukta Crnač protiv mlade ekipe Kluba.

SirokiBrijeg.info