Lihvarska pljačka članova obitelji URB HVO-a ŽZH od strane Općine Posušje

Dana 21.travanja 2020.godine dijete člana URB HVO-a ŽZH iz Posušja je otišlo u Općinsku službu Posušje ovjeriti Izjavu o izdržavanju za kalendarsku 2019.godinu, koju je trebalo skeniranu poslati u Njemačku svom ocu, razvojačenom Branitelju HVO-a ŽZH bez ikakvih trajnih mjesečnih novčanih primanja iz rata ali i inače, a koji je napustio BiH kako bi prehranio sebe i svoju obitelj premda je rođen 1961. godine i dosta narušenog zdravlja. U Njemačkoj je već preko pola godine bez stalnog zaposlenja, a prije par mjeseci mu se pridružila i supruga. Pandemija corona virusa je pogodila sve nas ali i njih tako da su sada oboje roditelja u neizvjesnosti za posao, a ne mogu putovati i doći svojoj djeci, u Posušje, njih četvero, i svi su punoljetni od kojih niti jedno ne radi, dok jedno studira, i odličan je student IV godine fakulteta u Mostaru.

Dolaskom u šalter salu općine Posušje,djelatnica na ovjeri je djetetu našeg člana rekla kako mora platiti upravnu pristojbu u visini od 30,00 KM za ovjeru navedene izjave o uzdržavanju, na što je dijete dva puta upitalo djelatnicu ne vjerujući kako mora platiti 30,00 KM za ovjeru jedne stranice koja je uvijek u svim općinama i Gradovima ŽZH koštala 1,00 KM.

Kada je djelatnica potvrdila kako je to novčani iznos upravne pristojbe dijete je kupilo upravnu pristojbu u visini od 30,00 KM (markice) na ulazu u općinu Posušje, nakon što je otišlo od prijatelja posuditi novac koji nije imalo, i zatražilo priznanicu o uplaćenom iznosu gdje je djelatnica općine Posušje upitala zbog čega mu treba priznanica, gdje je dijete reklo kako mora pravdati uplaćeni iznos. Nakon toga djelatnica je pitala dijete na koje poduzeće će pisati priznanicu, gdje joj je dijete od našeg člana reklo, nikakvo poduzeće, pišite na moje ime, jer ću ja platiti i ono je konačno dobilo priznanicu i ovjerenu izjavu o uzdržavanju.

Odmah nakon toga dijete našeg člana je o svemu obavijestilo svog oca u Njemačku, koji je potom kontaktirao URB HVO-a ŽZH tražeći od nas javnu objavu ove situacije koja ima sva obilježja lihvarske pljačke djeteta našeg člana, a samim time i svih drugih stanovnika općine Posušje.

Na koncu, što reći osim da smo razočarani, jako povrijeđeni i konačno do bijesa ljuti naplatom onolike upravne pristojbe djetetu našeg člana URB HVO-a ŽZH, a sve imajući u vidu u kakvoj situaciji se nalazi navedena obitelj, i to baš u vrijeme pandemije corona virusa kada bi svi Branitelji pa i drugi stanovnici općine Posušje trebali biti oslobođeni od plaćanja svih upravnih pristojbi ukoliko se nalaze u težem socijalnom i zdravstvenom stanju a ova obitelj to odista jest, ali i da nije ovako ugrožena kakva je to upravna pristojba u visini od 30,00 KM za ovjeru jedne stranice ???????Alo??!!!

Odgovor pokušavamo nazrijeti ali ga još uvijek ne možemo pronaći,premda se jako trudimo. Ukoliko općina Posušje u vrijeme pandemije corona virusa pokušava namiriti sredstva za svoje uposlenike koja im kronično nedostaju preko leđa obespravljenih članova URB HVO-a ŽZH i svih drugih stanovnika općine Posušje, onda su grdno pogriješili jer će im se to uskoro obiti o glavu kao bumerang.

Naši članovi premda su obespravljeni i zaboravljeni od svih i svakoga od završetka Domovinskog rata u BiH imaju svoju glavu,svoje ruke koje ih mogu prehraniti. No,nikada nikome neće dozvoliti pljačku u sred bijela dana od strane onih koji im naplaćuju takse i upravne pristojbe koje graniče s ludilom.

Ukoliko su mnogi stanovnici općine Posušje ludi pa dozvoljavaju takve pljačke možemo ih samo žaliti, konstatirajući kako nemaju svoju glavu, dok naši članovi a i svi drugi koji se s time ne slažu imaju mogućnost to zaustaviti i spriječiti. Jedan od načina je i javna objava ovakvih podataka putem javnih medija koji štite i brane istinu koja konačno oslobađa svakog čovjeka, a nadamo se kako će osloboditi i nadležne općinske službe u Posušju koji će od danas prekinuti naplatu lihvarskih upravnih pristojbi. A ukoliko to ne zaustave od današnjeg dana neka očekuju konkretne zakonske korake protiv općine Posušje, od strane URB HVO-a ŽZH, ali i mnogih drugih stanovnika općine Posušje koji se slažu s navodima u ovom tekstu.

KRIZNI STOŽER URB HVO-a ŽZH