Ministar pod optužnicom za kriminal, ravnatelj policije pod istragom za kriminal, šef policijskog odbora pod istragom za kriminal, načelnici policijskih uprava u kriminalu oko činova i lažnih diploma, putevi droge vode preko Ljubuškog, inspektori pod sumnjom za korupciju oko istraga, šef sindikata pod optužnicom… samo je dio slike Ministarstva unutarnjih poslova u Ljubuškom i samo je djelić kriminala zavijenog u tanku foliju, koja bi uskoro mogla puknuti, jer su završene mnoge istrage što u BiH, što u RH, piše portal Ljubuski.net.

Kada policija surađuje s kriminalcima, dajući im i oružje, upozorava ih na istrage i iste zataškava, čak i opstruira, u vremenu kada su brojni procesi pri kraju, nazire se kostur kriminala i pozicije osoba u ulozi što statista što sudionika.

Unutarnja kontrola koju čine Veselko Čović, Toni Primorac, Ivica Lukenda i Jerko Lebo, te Policijski odbor s Milenkom Madunovićem, niti jednu osobu, koja je pod optužnicom nisu suspendirali, niti su pokrenuli postupak suspenzije, kao što nalaže zakon.

Zašto?

Jedan razlog je ministar Zdravko Boras, a drugi korupcijska zaštita unutar policije, koja radi na razini kriminala. Tko su navedene osobe i kakav je njihov društveni stupanj ne treba posebno isticati, s obzirom da u policiji radi rukovodni kadar s upitnim diplomama, koji je srozao društveni vrijednosnu ljestvicu na najniže razine.

Svatko tko prati vijesti može potvrditi kako je Ljubuški pun droge, što zna i Nevenko Barbarić, ali isto tako treba kazati kako je Odjel za droge pri MUP-u ZHŽ ugašen 2015. godine zapovjedi Milenka Madunovića i dolaskom sadašnjeg ministra Borasa.

Zbog neoborivih i nedvojbenih činjenica, koje dokazuju kriminalnu spregu, pokrenuta je sveobuhvatna istraga, koju jedan manji dio pravosudnih tijela bliskih glavnoj tužiteljici Vesni Ćavar želi zaustaviti i usporiti. Ova tužiteljica i nekoliko njenih tužitelja odigravaju glavnu ulogu u skrivanja kriminala unutar policije, koja je postala opasnost i po jedan dio vlasti, koja ne želi biti uvučena u nezakonite radnje.

Nezavisni policijski odbor ne čini ništa

Prema dokumentaciji, predsjednik Nezavisnog odbora Drago Martinović je upoznat s kriminalnim radnjama unutar MUP-a, ali nije poduzeo ništa. Jesu li ga u tome sprječavali kadrovi poput Stanislava Nižića, Hrvoja Mucića i Vjekoslava Draškića i ostalih, nije poznato, ali upoznati su kako se radi o kaznenim djelima, koja su po službenoj dužnosti morali prijaviti.

Zbog toga je zatražena istraga od federalnih institucija.

Sadašnje stanje kriminala kojeg Tužiteljstvo ZHŽ zataškavanjem spušta na razinu lakrdije, dolazi kraju, jer je pred odgovornima niz novih optužnica. Primjer tomu je lik i djelo pravnika Željka Jukića kojem slijede kazneni postupci zbog krivotvorenja, pa ni najava umirovljenja nekoliko osoba s visokih dužnosti u policiji ne predstavlja pomilovanje od kriminala.

Ljubuski.net