Jučer je odigrano sedam susreta prvog kola seniorskog kupa Federacije BiH.

Bilo je veoma uzbudljivo, a prolaz dalje su izborili Krajina Cazin, Rudar Han Bila, Napredak, Dizdaruša, Ljubuški, Stupčanica Olovo i FK Klis.

Krajina je nadigrala kantonalnog ligaša Fojnicu s 3:0. Strijelci za goste bili su dva puta Amir Hušić, te jednom Benjamin Čataković.

Rudar je u Han Biloj nadigrao Tomislav 3:1.

Pogotke za Rudar postigli su Zehrudin Hasičić, Senid Hodžić i Zinedin Kadrić. Strijelac za goste bio je Josip Ivić.

Napredak je s 1:0 savladao NK Svatovac pogotkom Tomislava Markovića, dok je Dizdaruša nadigrala Bosnu 4:1 (S.Hodžić, Mrkaljević, Sajtanović, E.Hodžić).

Ljubuški je sa 6:1 deklasirao HNK Neum. Hat-trick za goste je upisao Karlo Buhač, dva puta pogodio je Nikola Granić i jednom Marin Brkić.

Za domaće je pogodio Toni Nikolić.

Sa sjajnim partijama u novoj sezoni nastavila je Stupčanica koja je sa također sa 6:1 nadigrala FK Mladost.

Domaći su poveli pogotkom Nemanje Adžića, ali to je bilo sve od njih u ovom meču. Do kraja prvog poluvremena tim iz Olova dolazi do preokreta golovima Emira Karačića i Muniba Karahmetovića. U nastavku još jedan pogodak Karahmetovića, dva Fijada Mehanovića, te jedan Omera Avdibašića.

FK Klis je nadigrao sarajevski Igman 2:1.

Junak domaćih bio je sa dva pogotka Berin Šimunović, dok je strijelac za goste bio Dženis Šuman.

U drugom kolu pobjednicima će se priključiti timovi iz Prve lige FBiH.

Ždrijeb parova drugog kola završnice seniorskog Kupa Federacije BiH obavit će se u srijedu 04.09.2019. godine, a utakmice drugog kola igraju se 11.09.2019. godine u 16:00 sati.

Dnevno.ba