Hrvatski trener Krunoslav Krajnović (rođen 11. kolovoza 1975. god.) novi je trener košarkaša Širokog. Ugovor je potpisan na godinu dana.

U ponedjeljak će preuzeti momčad koju je do desetog naslova prvaka BiH prije tri mjeseca doveo Danijel Jusup.

Iza ovog mladog trenera je uspješna karijera. Još 1995. godine krenuo je u trenerske vode. Prvo je dvije sezone radio s kadetskom i juniorskom momčadi Zagreba, a od 1996. do 2005. godine bio je trener u omladinskom pogonu i Školi košarke Cibone. U rad sa seniorima krenuo je u Gorici, prvo je dvije godine bio asistent, a onda dvije godine prvi trener, da bi 2003/04. radio u zagrebačkom klubu Kaptolu. Godine 2005. otišao je u Slovačku gdje je izgradio zapaženu trenersku karijeru. Prvo je vodio momčad Lučaneca, pa Spiske Nove Vesi, Vahostava Žiline i Riekera Komarno. Nakon toga se vratio u Hrvatsku i 2011/12. vodio Svjetlost Brod s kojim je igrao i u Balkanskoj ligi. Godine 2013. opet se vratio u Slovačku i vodio momčadi Prievidze s kojom je igrao dva puta finale, zatim Handlove, te ponovno Lučaneca kojega je nakon deset godina vratio u Slovačku SBL ligu. Prošlu sezonu radio je na Kosovu, vodio momčad Baškimija. S Lučanecom je bio prvak slovačke Extralige 2006. godine. Godinu kasnije s Lučanecom je osvojio slovački kup. U Slovačkoj je dva puta bio trener godine i četiri puta biran za trenera na All Staru.

“Krunoslav je trener koji se uklopio u proračun našega kluba, a od njega se uz rezultat očekuje prije svega rad na daljnjem košarkaškom razvoju mladih igrača poniklih u našoj školi, koji imaju veliki potencijal. Za trenera Krajnovića dobili smo dobre preporuke, da je vrijedan, da preferira mlade igrače i to je za nas u ovom trenutku najvažnije. Čim smo dogovorili suradnju, odmah se dao na posao, počeo proučavati našu momčad, zanimati se za eventualna pojačanja, u ponedjeljak krećemo s pripremama i sad je sve na njemu i igračima, imat će sve potrebne uvjete za rad, njihovi su parket i svlačionica, a mi ćemo se u klubu potruditi da sve ostalo bude u najboljem redu” , – kazao je klupski predsjednik Igor Jelčić.

Dobro nam došao Kruno i puno sreće u sportskom ponosu Hercegovine

HKK Široki