Na društvenim mrežama nedavno se pojavila fotografija poziva članicama i simpatizerkama HDZ-a BiH na obilježavanje godišnjice utemeljenja zajednice žena ove stranke. Tu ništa ne bi bilo sporno da se spomenuti prema navodima osoba koje su ga objavile na internetu nije dijelio u institucijama – u ovom slučaju konkretno na odjelima Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. I to su, navodno, radile glavne sestre.

Za pet dana u salonu Venera okupit će se simpatizerke najveće stranke sa hrvatskim predznakom u našoj zemlji, a zabava će, ako je vjerovati onome što stoji u pozivu, imati i humanitarni karakter. Poziv je stigao i do ordinacije doktorice Diane Zelenike, kandidatkinje HDZ-a 1990 za Predsjedništvo BiH. Kaže da je politizacija svega, a posebno zdravstva čiji bi osnovni postulat trebala biti Hipokratova zakletva, rak-rana bh. društva koje je, kako reče, danas bliže srednjem, nego 21. stoljeću.

  • Istina, sestra koja je dijelila te materijale nije položila Hipokratovu zakletvu, ali je isključujući liječnike, nadređena brojnim djelatnicama. Upravlja njihovim radnim mjestima, godišnjim odmorima, slobodnim danima… ili životima. Podjela ovakvog materijala po meni je čisti mobing, pošto oni koji se neće prijaviti na donatorsku večeru sigurno neće biti u milosti nadređenih, a moguće da će im, kao i meni, oduzeti ljudska prava. Stoga će mnogi možda i posuditi 40 KM da ne bi bili izopćeni i da ne bi doživjeli mobing na radnom mjestu. Da nije politizirano pravosuđe, vjerojatno bi ovakve pojave bile sankcionirane. Ovako će se zajedno veseliti ili možda “ne će”, kako nedavno napisa jedna profesorica i predsjednica, poručuje Zelenika.

Propali su svi naši pokušaji razgovora sa direktorom SKB-a dr. Antonom Kvesićem, koji nije odgovarao ni na pozive ni na poruke novinara.

Oslobodjenje.ba