Uskrsna čestitka članovima udruge

U okolnostima s kojima se nitko od nas nikada nije suočio, zbog ugroze izazvane pandemijom corona virusa, kada su mnogi od nas zabrinuti, tjeskobni, uplašeni za svoju a i budućnost svoje djece, iščekujemo Uskrs kao najveći kršćanski blagdan kada je Sin Božji svojom žrtvom na Križu Njegove muke otkupio grijehe cijelog svijeta i gdje će svi oni koji povjeruju kako je On Jedini Put, Istina i Život, živjeti u Njemu i kada umru.

Neka naš strah, tjeskobu i brige zamijeni nada ovjenčana radošću kako smo upravo mi privilegirani živjeti u vremenu kada Bog svojom nevidljivom rukom sve na ovoj zemlji koju je stvorio dovodi u red. Sve više ljudi ovog planeta se okreće Njemu, u obiteljskim molitvama, sve je više zajedništva i solidarnosti među različitim narodima, naše nebo i zemlja se čiste od prevelikog zagađenja izazvanog ljudskom rukom, kao što se čiste duše i srca zalutalih ovčica onečišćene svim vrstama grijeha protiv Boga i Njegovih zakona.

Mnogi su ujedinjeni u zaštiti života kao najdragocjenijeg Božjeg dara čovjeku. Svi su konačno svjesni kako je sve što potječe od Milosrdnog Nebeskog Oca Njemu podređeno i Njemu se i vraća.

Budimo stoga radosni u iščekivanju najposebnijeg Uskrsa u našem dosadašnjem životu nakon kojeg će mnogima s lica pasti maske iza kojih su se skrivali cijelog svog života, kako bi nastavili život prepun empatije i suosjećanja za bližnje, za svoje prijatelje, opraštajući svojim neprijateljima, upravo onako kako je to učinio Spasitelj i Otkupitelj naših grijeha čiji blagdan Uskrs slavimo.

Sretan i Blagoslovljen Uskrs!

Krizni stožer URB HVO-a ŽZH