KRIMINALA BRAĆO MILA: “Ladica Vesne Ćavar” – (8. dio) – “Arapski šeici iz ŽZH (2.dio)”

Koliko u Tužiteljstvu ima ladica?, rečenica je koju ovih dana postavlja javnost. Najbolje bi bilo da na to pitanje odgovori Vesna Ćavar, glavna tužiteljica u Širokom Brijegu.

Tužiteljicu ne interesira niti blokada županijske riznice, razlozi financijskog kraha, niti osobe koje su do toga dovele. Tužiteljicu ne interesiraju desetine milijuna deficita županije, a kamoli da su je interesirale tisuće KM, koje su stvarale milijunske dugove. I naravno, kako to biva u Tužiteljstvu je najavljen progon osoba protiv kojih Tužiteljstvo ZHŽ nema niti jednog dokaza, sve radi nekakvog pritiska i zastrašivanja, što će uskoro puknuti kao mjehurić od sapunice pokazujući enormne razmjere kriminala kojeg je Tužiteljstvo ZHŽ oprostilo velikom broju kriminalaca. Govorili smo o krivotvorenju javnih isprava u MUP-u ZHŽ, ali izgleda da je krivotvorenja bilo svuda oko nas, piše portal Ljubuski.info.

Zašto je to uzelo maha opet bi trebala objasniti glavna tužiteljica Vesna Ćavar, pred javnosti, ali i pred državnim institucijama.

Vratimo se ladici broj “8”

Kako nije bilo davno, sjećamo se informacija Ureda za reviziju institucija F BiH o nenormalnoj potrošnji goriva od strane premijera ZHŽ Zdenka Ćosića i istu ponovno citiramo:

“Proračunski korisnici ne izdaju putne naloge za upotrebu vozila, niti se sačinjavaju izvješća o korištenju vozila odnosno o pređenoj kilometraži i utrošku goriva po vozilu. Tako je na primjer jedno vozilo (koje koristi predsjednik Vlade) u jednom mjesecu sipalo devet puta gorivo, ukupno 672 litra (što je u prosjeku preko 21 litar dnevno), bez evidencije o korištenju vozila. Također, kod Ministarstva gospodarstva evidentirana su sipanja u inostranstvu (za četiri dana u Hrvatskoj nasuto oko 144 litra goriva), a prema Informaciji MUP-a privremeno je oduzet veći broj dokumentacije koja se odnosi na točenje goriva u službena vozila po naredbi Županijskoj tužiteljstva zbog sumnje u počinjenja kaznenih dijela.”

Međutim Tužiteljstvo ZHŽ nije od 2013. godine, kada se ovo dogodilo, istražilo ništa, niti je protiv premijera Ćosića podiglo optužnicu. Svi zakoni fizike ne mogu objasniti navedeno.

Upravo tisuća po tisuća nezakonite potrošnje dovede do blokade za koju premijer Čosić treba podnijeti razloge pred javnosti, pred narodom i stručnom zajednicom.

Trebao bi objasniti krah ZZO ZHŽ, Agencije za privatizaciju, JU Ljekarne i najnovije Centra za vozila u Širokom Brijegu, koji također odlazi u stečaj. Time deficit županije dolazi do brojke od 100 milijuna KM.

Narod traži odgovore od Ćosića, politike, Vesne Ćavar i svakog ministra za stečaj županije. Naravno da rješenja nemaju. a izlaz su jedino ostavke, jer nemaju snage, zrelosti, odgovornosti i znanja da izađu pred narod i kažu što se događa.

U Vladi ZHŽ vlada kaos, a u Tužiteljstvu ZHŽ da i ne govorimo.

Jučerašnji kontakt s jednim godinama visokorangiranim čovjekom u HDZ BiH dočarava pravo stanje stvari u kojem kako kaže svi peru ruke od odgovornosti. Kako dalje u ZHŽ još nisu razmatrali, ali on osobno je svjestan problema, ali još ne zna hoće li predsjedništvo stranke reagirati.

To je stvarnost politike, vlasti i pojedinaca koji ju obnašaju.

Za kraj jedna usporedba. Posavska županija je prošle godine ostvarila suficit proračuna od 4,5 milijuna KM. ZHŽ ima deficit 100 milijuna zajedno sa zavodima i ustanovama. Komentar nije potreban.

Vlast, ali i oporbu u ZHŽ treba pomnožiti s nulom, jer su od ZHŽ napravili županiju nihilizma.

Ljubuski.info