KRIMINALA BRAĆO MILA: “Ladica Vesne Ćavar” – (7. dio) – Zoranova diploma

Tužiteljstvo ZHŽ godinama od istraga štiti najokorjeliji kriminal. Glavna tužiteljica Vesna Ćavar neće biti iznenađena ovom konstatacijom, jer je to njoj i ostalim tužiteljima Kristini Nogalo, Borislavu Čuljku i Mladenu Hrstiću poznato. Njoj će najvjerojatnije problem predstavljati stanje u kojem je njena tužiteljska idila narušena.

Kada se naruši tužiteljska idila krene se s kriminalcima iz policije u montiranje postupaka protiv građanina s ciljem prijetnje, sudske osude i diskreditacije. Cilj takvog rada je obrana stečevina i ne daj Bože da se otkrije nešto nezakonito iz rada Tužiteljstva ZHŽ. A nigdje nema više nezakonitosti, kao u Tužiteljstvu ZHŽ, gdje se kriminal osjeća jako dobro, kao kod kuće, piše portal Ljubuski.info.

Zavirili smo malo i u 7. ladicu, prvo u pretinac A, pa potom u B. U prvom djelu govorimo o onome što smo zatekli u pretincu A:

zorangalić2472016

2013. godine Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu zaprimilo je kaznenu prijavu protiv Zorana Galića, tada ravnatelja policije MUP-a ŽZH da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave na način da je prilikom natječaja za izbor ravnatelja policije 2009. godine priložio krivotvorenu diplomu FABUS. Županijsko tužiteljstvo nije poduzelo nikakve radnje kako bi utvrdilo je li navedena diploma krivotvorena.

Zašto Tužiteljstvo ZHŽ nije postupilo po ovoj prijavi najbolje bi bilo da objasni glavna tužiteljica Vesna Ćavar ili postupajući tužitelj Kristina Nogalo. Kao pravnicama i akademski obrazovanim osobama istražiti lažnu diplomu trebalo bi biti zadovoljstvo, ali ostaje nejasan interes, koji to priječi, kada je lažno obrazovanje rak rana svakog društva.

Kako su nastale ove diplome objasnit ćemo detaljno narednih dana.Prije dva mjeseca trebala je započeti nova istraga oko FABUS diploma i to po nalogu FUP-a i Federalnog tužiteljstva, koji su zahtjev, zaprimljen od SIPA-e, proslijedili postupajućem Tužiteljstvu u Širokom Brijegu.

Glavna tužiteljica Vesna Ćavar i postupajuća tužiteljica Kristina Nogalo po prijavi iz 2013. godine nisu postupile, a po nalogu iz Sarajeva nemaju namjeru raditi. Svakako da čitatelje interesira zašto.Odgovor na to pitanje se nalazi u pretincu B. Ladice broj 7.

Evo još jednom krivotvorine od diplome FABUS Zorana Galića:

fabus zorangalić1762016
A sada zavirimo u ladica B:

Iznenađenja iz Tužiteljstva ZHŽ nema. Iako je 2013. godine u Tužiteljstvo ZHŽ pristigla kaznena prijava o lažnoj diplomi Zorana Galića, tužitelji nisu istraživali diplomu, a postupajuća tužiteljica Kristina Nogalo izgleda da do prije nekoliko dana nije ni vidjela taj komad krivotvorine, dok nije otvorila stranice portala.

Radi se o neodgovornom i nesavjesnom radu, ne samo tužiteljice Nogalo, već i glavne tužiteljice Vesne Ćavar, koje nisu nikako slobodni strijelci. Sve odluke su donijeli zajedničkim snagama, pa tako i zaštitili Zorana Galića, koji je krivotvorenom diplomom čak bio i ravnatelj policije.

Kada se svemu pridoda činjenica da je na čelu odjela Kriminalističke policije MUP-a ZHŽ Miroslav Galić pravomoćno osuđen zbog krivotvorenja stotina javnih isprava i milijunske štete u PU Posušje, sve je jasno. Stvari poprimaju obrise organiziranog kriminala.

Evo kakav odgovor je pristigao iz Tužiteljstva ZHŽ po pitanju istrage oko diplome Zorana Galića:

odgz2472016 1

Znači nema kaznenog djela, a istraživano nije ništa. To znači da su Kristina Nogalo i Vesna Ćavar legalizirale krivotvorinu i tako ovaj predmet nadogradile svojim kaznenim djelima.

Nakon ovog odgovora od glavne tužiteljice Vesne Ćavar zatraženo je sljedeće:

Tražim od Vas prema Zakonu o pristupu informacijama da dostavite sljedeće informacije, jer ste kako kažete obavili istražni postupak i donijeli konačnu odluku:

kada je gosp. Zoran Galić upisao navedeni fakultet, a kada je dobio diplomu;

gdje je isti polagao ispite, pred kojim profesorima i koliko je uopće ispita položio za tri godine studiranja;

tko je financirao studiranje Zorana Galića;

gdje je nostrificirao diplomu i kada;

je li s diplomom FABUS postao ravnatelj policije MUP-a ZHŽ;

jeste li utvrdili u kojem zakonu piše da 3 (tri) godine nekakvog studija prema Bolonji predstavlja VII stupanj stručne spreme;

jeste li iz središta FABUS-a u Sremskoj Kamenici dobili podatke o studiranju Zorana Galića i ima li ovaj fakultet neki odjel u ZHŽ ili u drugom dijelu BiH;

koji je redni broj evidencije o izdanoj diplomi fakulteta FABUS i kojeg datuma je izdana;
molim Vas broj predmeta pod kojim ste vodili istragu i donijeli konačnu tužiteljsku odluku;

oko 100 osoba iz ZHŽ je istovremeno, kada i Zoran Galić, dobilo negdje istovjetnu diplomu, jeste li i za njih utvrdili podatke iz prethodnih pitanja

U novoj obavijesti, kao odgovor na zahtjev o pristupu informacijama, glavna tužiteljica Vesna Ćavar je kazala, kako neće odgovoriti na postavljena pitanja, te da se izravno treba kontaktirati FABUS, koji je jedini ovlašten davati informacije. Tako je ona ingerencije nad Tužiteljstvom ZHŽ dala stranom fakultetu, koji uništava naš hrvatski obrazovni sustav i kako je jedan od komentatora kazao provodi u djelo Memorandum SANU.

odgz2472016 2

Tužiteljicama Ćavar i Nogalo treba biti jasno da BiH nije dio Srbije, već suverena država, koju one moraju štititi svojim profesionalnim radom i odgovornošću. Više je nego jasno da Tužiteljstvo ZHŽ na čelu s Vesnom Ćavar štiti kriminal. Ovo je samo blaži obilk kaznenog djela od kakvih je prošlo u Tužiteljstvu ZHŽ, a imaju zaštitu od progona.

Zbog toga, što je sasvim jasno, Tužiteljstvo mora snositi odgovornost za takav rad.

Na ovakav odgovor poslan je novi zahtjev za pristupom informacijama i od tog odgovora stvari mogu krenuti samo pozitivnim smjerom.

Posebnim tekstom će biti objašnjeno kako su FABUS diplome stigle u Hercegovinu, jer se dokazi još uvijek nalaze u MUP-u ZHŽ.

Ljubuski.info