Ono što je moguće istražiti za samo nekoliko minuta Miroslav Galić, kriminalac na čelu Odjela kriminalističke policije MUP-a ZHŽ, istražuje nekoliko godina. Obzirom da istražni postupak može trajati šest mjeseci, posve je nejasno kako policija svoj nerad pravda Tužiteljstvu ZHŽ ili je to klasični dogovor.

2013. godine Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu zaprimilo je prijavu da je godinu ranije MUP potrošio 105.000 KM na nabavku odora za policiju, piše Ljubuski.info.

Naš sugovornik kaže kako policija nije dobila niti košulju, pa je podnijeta kaznena prijava, a Tužiteljstvo nije po tom pitanju uradilo ništa.

To nije iznenađenje, jer glavna tužiteljica Vesna Ćavar i tužitelji ne provode istražne postupke u predmetima teškog kriminaliteta, a kamoli da se bave nabavkama cipela i košulja za policiju.

Na mjestu pomoćnika ministra u Sektoru potpore je bio Bruno Kraljević, koji je na toj poziciji bio bez provedenog natječaja, a uz to ima lažnu diplomu diplomiranog ekonomiste s FABUS-a iz Sremske Kamenice.

Financije nikada nije vodio zakonito, što su potvrdile federalne institucije. Ministar je bio Zdravko Boras – Brada, koji je iza sebe ostavio pravi nered i dug prema sarajevskom poduzeću Uslužnost, koje proizvodi policijske odore, veći od 100.000 KM, a ravnatelj policije je bio Zoran Galić.

Svima je jasno da MUP-om ZHŽ struji kriminal velikih razmjera, da se stvorio krug osoba koji ministarstvom upravlja kriminalno i da svoj rad temelji na stvaranju podobnih i nepodobnih policijskih službenika. Jedni pristaju provoditi kriminal i nakon toga dobiju mrkvu, a drugi ne, pa godinama ostaju bez zasluženih činova.

god1572016

Ljubuski.info